Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google, Microsoft si Yahoo doresc ajutor in legatura cu China

Google, Microsoft si Yahoo doresc ajutor in legatura cu China

Google Inc., Microsoft Corp. si Yahoo Inc. au cerut ajutorul guvernului american in legatura cu cenzura din China si din alte tari care au cerut companiilor ca motoarele lor de cautare sa blocheze informatiile de pe anumite site-uri.Companiile declara ca isi doresc ca internetul sa furnizeze tuturor utilizatorilor informatiile de care au nevoie, iar schimbul de opinii sa fie liber. Ele cer ajutorul autoritatilor deoarece recunosc ca abilitatile lor de a influenta guvernele unor tari sunt limitate. Google Inc., prin vocea lui Andrew McLaughlin, consilier al companiei, a cerut guvernului Statelor Unite: A"sa trateze cenzura ca pe o bariera in calea comertului si a schimbuluiA".

Restrictionarea accesului la anumite informatii este o conditie obligatorie pentru a functiona pe piata chineza. In tarile in care motoarele de cautare sunt cenzurate, pe paginile pe care accesul este interzis, se arata utilizatorului ca informatia nu poate fi accesata datorita deciziei guvernului.

Pentru a evita problemele cu guvernul chinez, Google a anuntat ca nu va furniza serviciul de mail si de blogging. In ianuarie, Microsoft a fost nevoita sa retraga blogul ziaristului Zhao Jing pentru a se conforma deciziei autoritatilor chineze. Anul trecut, Yahoo a fost somat sa furnizeze informatii cu privire la contul de e-mail al jurnalistului Shi Tao, care a fost ulterior arestat pentru 10 ani sub acuzatia ca a divulgat secrete de stat.

Microsoft a lansat ideea unei colaborari impotriva cenzurii intre companiile importante care furnizeaza servicii pe internet. In China, pe langa faptul ca Google a trebuit sa lanseze un serviciu local pentru motorul de cautare, care sa fie in concordanta cu legile acestei tari, serviciul de stiri nu a fost disponibil iar serviciul de cautare al fotografiilor a fost valabil doar pe jumatate.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori