Google lanseaza Web Book Reader

Vineri, 24 Noiembrie 2006, ora 14:51
1320 citiri

Google a anuntat lansarea unei aplicatii bazate pe web pentru citirea cartilor digitalizate de catre proiectul Book Search al companiei. Ca si Google Maps si Gmail, serviciul interactiv opereaza direct in browserul web si ofera functii de zoom, ca si de fullscreen.

Cartile disponibile prin intermediul serviciului de cautare sunt in continuare disponibile si pentru download in format PDF, dar utilitarul online al Google elimina necesitatea instalarii Adobe Reader. Utilizatorii pot trece la un mod de vizualizare cu doua pagini asemanator unei carti reale deschise, ori pot alege modul de vizualizare cu o singura pagina. Scrolling-ul prin continutul cartii in format digital este posibil cu ajutorul mouse-ului.

In partea dreapta a ecranului, utilizatorii pot gasi un camp de cautare si cuprinsul cartii. Cu ajutorul acestor functii, utilizatorul poate sari la o sectiune diferita a cartii si are de asemenea la dispozitie link-uri cu ajutorul carora poate cumpara cartea online. Google a legat, de asemenea, aplicatia de serviciul sau Google Scholar, pentru ca utilizatorii sa poata repera lucrarile care fac referire la cartea respectiva.

"Faceti un simplu click pe A«About this bookA» pentru a gasi mai multe lucrari legate de cartea pe care o cititi", a declarat dezvoltatorul Google Nathan Naze. "Daca sunteti interesat de cartea A«Cum sa desenati eroi de benzi desenateA», probabil va va interesa si cartea A«Colectia de benzi desenate, vol. IA»", a adaugat el.

Deocamdata, numarul cartilor disponibile integral pentru lectura este inca limitat, Google aflandu-se in plin proces de digitalizare a cartilor din marile biblioteci americane.

Realitatea