Google lanseaza programul de navigare pe internet Google Chrome

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 11:52
4349 citiri
Google lanseaza programul de navigare pe internet Google Chrome

Grupul american Google lanseaza un nou program de navigare pe internet, Google Chrome, aplicatie menita sa concureze cu celebrul Internet Explorer, oferit de Microsoft, relateaza AFP. "Vom lansa, marti, versiunea beta a Google Chrome, in peste 100 de tari", arata un articol publicat, luni, pe "blogul oficial Google".


Aplicatia va putea fi descarcata gratuit, iar codul sursa va fi deschis, ceea ce inseamna ca programul este gratuit, poate fi modificat si reutilizat de orice utilizator.


In prima faza, programul va fi disponibil numai pentru sistemul de operare Windows al Microsoft, insa Google a anuntat ca "lucreaza la dezvoltarea versiunilor pentru Mac si Linux".


"Pentru interfata am realizat o fereastra de navigare simpla si rapida. La fel ca pagina clasica de cautare a Google , Google Chrome este simplu si rapid. Pentru platforma am reusit sa punem bazele unui program de navigare ce face sa functioneze mult mai bine aplicatiile complexe din reteaua actuala", au anuntat reprezentantii Google.


Google a anuntat ca a utilizat elemente ale altor doua programe gratuite de navigare: Firefox, oferit de Mozilla, si WebKit, al grupului Apple .


Potrivit Google, programul izoleaza fiecare fereastra de navigare, evitand astfel ca erorile ce apar intr-o fereastra sa aiba consecinte asupra celorlalte.


Potrivit diferitelor estimari, Internet Explorer, a carui pozitie dominanta este asigurata de faptul ca este programul de navigare inclus in sistemul de operare Windows, este folosit de 60-80% dintre utilizatorii de internet, cu mult inaintea concurentei Mozilla Firefox.