Google isi schimba pagina de cautare

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 10:10
1423 citiri
Google isi schimba pagina de cautare

Google testeaza un nou layout care, daca va fi implementat, va aduce o schimbare majora in felul in care sunt afisate rezultatele pe motorul de cautare. 

Zvonurile despre planurile companiei vorbesc despre o renovare de proportii a celui mai mare motor de cautare - preview-uri full page ale rezultatelor cautarii in ferestre pop-up, informeaza wireandmedia.com.

Prima imbunatatire pe care utilizatorii o vor remarca este un efect subtil, de highlight al link-ului asupra caruia zaboveste cursorul, textul respectiv avand un background albastru pal, arata primele screenshot-uri.

Aceasta schimbare, daca va fi implementata, va avea un impact puternic asupra felului in care cautam pe Google.

In primul rand acest lucru va usura cautarea pentru utilizator. Insa si Google are un avantaj - astfel utilizatorul ramane pe pagina Google mai mult, ceea ce inseamna mai multa atentie pentru reclamele afisate de Google.

Totodata, acest mod de previzualizare a rezultatelor se va traduce intr-o scadere semnificativa a numarului de vizite pe care majoritatea site-urilor le vor primi dinspre Google, utilizatorul nemaiavand nevoie de atat de multe vizite catre multiple URL-uri pentru a gasi ceea ce il intereseaza cu adevarat.

Ceea ce la randul sau ar putea insemna o rata de conversie mai mare pentru fiecare click. Sau, pentru site-urile de continut, venituri mai mici din publicitate si o schimbare a tacticilor de SEO pe care acestea le folosesc pentru a atrage trafic.

#google, #motor, #cautare, #layout , #stiri Google