Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Achizitie inedita facuta de Google. Vezi pe care a dat compania 3,2 miliarde de dolari

Achizitie inedita facuta de Google. Vezi pe care a dat compania 3,2 miliarde de dolari


Google a facut un nou pas catre segmentul consumatorilor casnici dupa ce a cumparat, pentru 3,2 miliarde de dolari, compania Nest Lab, care produce termostate inteligente si alarme anti-incendiu.

Aceasta tranzactie este a doua ca marime, dupa ce Google a platit 12,5 miliarde de dolari pentru telefoanele mobile produse de Motorola in 2012.

Nest va continua sa-si desfasoare activitatea sun propria marca, dupa ce tranzactia va fi finnalizata, a anuntat Google, citat de Reuters.

Ca si tranzactia Motorola, care a fost primul pas al Google in segmentul hardware, preluarea Nest este un punct de plecare pentru companie pe o piata foarte importanta, in conditiile in care internetul a inceput sa fie din ce in ce mai implicat si in segmentul echipamentelor casnice.

"Nest Labs pare sa ramana concentrat pe segmenul termostatelor si al alarmelor anti-incediu, insa este posibil ca Google sa extinda aceasta tehnologie si in alte echipamente", a spus Shyam Patil, analist in cadrul Wedbush.

"Automatizarea locuintelor este una dintre cele mai mari oportunitati pentru Internet", a mai spus acesta.

Dupa anuntul facut, actiunile Google au crescut la bursa cu 0,5%, la 1.128,49 de dolari.

Primul succes Nest, un termostat "inteligent" pentru locuinteSuccesul Nest are la baza primul termostat dezvoltat, echipament care arata temperatura si care isi schimba culoarea in functie de cea a peretelui pe care este montat. De asemenea, utilizeaza datele la care a fost setat de catre utilizator pentru a stabili automat temperatura din camera respectiva.

Prin aceasta tranzactie, Google a castigat doua persoane importante in domeniu, fondatorii companiei Tony Fadell, care este creditat ca unul dintre dezvoltatorii iPod-ului, si Matt Rogers, dar si o serie de ingineri si designeri talentati. Conform informatiilor publicate pe LinkedIn, circa 100 din cei 300 de angajati ai Nest au lucrat si la Apple.

Tranzactia va fi finalizata in lunile urmatoare dupa ce autoritatile isi vor da acordul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1595 ori