Google introduce o noua functie ce compara informatiile nutritionale ale alimentelor

Joi, 27 Martie 2014, ora 11:14
2052 citiri
Google introduce o noua functie ce compara informatiile nutritionale ale alimentelor

O noua functie care permite utilizatorilor sa compare informatiile nutritionale pentru diferite alimente a fost instalata de Google in motorul de cautare.

Aceasta este proiectata astfel incat, daca utilizatorul scrie doua tipuri de produse alimentare in motorul de cautare cu "vs" (versus) in intre, sau precedate de cuvantul "compara", rezultatul cautarii vor fi imagini care dezvaluie informatiile, conform Daily Mail.

Instrumentul masoara chiar si felurile de mancare pe baza modului in care au fost pregatite si in functie de ingrediente, precum si in functie de dimensiunea portiei.

De exemplu, daca sunt introduse "piure de cartofi dulci vs piure de cartofi", rezultatul va arata ca cei dulci au 4,2 grame de zahar la 100 de grame, iar piureul de cartofi, doar 0,5 grame in aceeasi cantitate.

Totusi, informatiile arata ca piureul de cartofi dulci "sta" mai bine la capitolul potasiu, calciu si vitamina A.

Alte informatii afisate permite utilizatorului sa modifice dimensiunea portiei sau metoda de preparare. De asemenea, arata si schimbarile aduse de noi ingrediente incluse in prepararea felurilor de mancare, cum ar fi adaugarea de lapte sau unt in piureul de cartori.

Noua functie introdusa de Google poate compara foarte multe alimente, de la "pizza vs placinta", la "mere vs struguri". Chiar si alimentele care nu prea au legatura intr-un meniu normal pot fi comparate, de exemplu "sunca vs strugure".

Functia are la baza informatii furnizate de Departamentul pentru Agricultura al SUA, conform unui purtator de cuvant al Google, care precizat ca firma a observat ca oamenii cauta foarte des pe motorul de cautare informatiile nutritionale ale diferitelor tipuri de alimente.

Aceasta functie a fost instalata, fara ca informatia sa fie facuta public, la finele lui 2013, fiind urmata la scurt timp si de o functie ce permite accesul rapid la meniurile restaurantelor. De remarcat ca ultima functie furnizeaza meniurile a 75% din restaurantele din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google alimente, #functie google , #stiri Google