Google Instant, disponibil si in Romania

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 10:26
1430 citiri
Google Instant, disponibil si in Romania

Google Instant, serviciul Google care ofera rezultatele unei cautari inainte sa fie tastat cuvantul, este disponibil acum si in Romania, la doua luni de la lansarea oficiala.

Serviciul a fost lansat in luna septembrie in 12 tari: Austria, Belgia, Canada, Cehia, Irlanda, Mexic, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Elvetia si Ucraina, potrivit Novinite.

In afara de Romania, Google Instant a fost introdus in alte 17 tari: Bulgaria, Croatia, Danemarca, Grecia, Finlanda, Ungaria, Indonezia, Letonia, Lituania, Malaezia, Norvegia, Pakistan, Filipine, Portugalia, Serbia, Suedia si Vietnam.

Potrivit testelor facute de Google, optiunea reduce timpul de cautare cu doua pana la cinci secunde si a fost creata dupa ce s-a observat ca oamenii citesc mult mai repede decat tasteaza.

Astfel, daca utilizatorul apasa tastele la distanta de 300 de milisecunde, el nu are nevoie decat de 30 de milisecunde pentru a se uita in alta parte a ecranului de computer. Continutul este gasit mult mai repede si pentru ca nu mai e nevoie sa apese butonul Search.

#google, #instant, #romania, #serviciu , #stiri Google