Google Glass, disponibil pentru testare in Romania

Joi, 08 Mai 2014, ora 09:23
1465 citiri
Google Glass, disponibil pentru testare in Romania

Considerat cel mai inovativ dispozitiv al anului, Google Glass este disponibil, incepand cu data de 7 mai, in magazinele QuickMobile pentru a fi testat de publicul larg din Romania, vanzarile acestui produs la nivel international fiind preconizate sa inceapa din toamna acestui an sau din 2015.

QuickMobile, una dintre cele mai mari companii din tara in domeniul retailului de produse IT&C si de accesorii dedicate acestora, a organizat, miercuri, un eveniment de prezentare si testare a Google Glass, sub sloganul 'OK, GLASS, welcome to Romania!'.

In prezent, accesul la gadgetul futurist este limitat pe plan mondial de catre Google, la un numar restrans de persoane din Statele Unite ale Americii.

Actiunea QuickMobile reprezinta o premiera atat in Romania, cat si in Europa, si a fost dedicata in special romanilor pasionati de dispozitivele inteligente, dar si publicului curios sa exploreze un dispozitiv demn de filmele SF.

Vanzarile Google Glass la nivel mondial sunt preconizate sa inceapa in toamna anului 2014, desi sunt semnale care anunta ca doritorii vor fi nevoiti sa astepte chiar si pana in 2015.

Google Glass a facut senzatie anul trecut, in luna octombrie, la Bucuresti, in cadrul celei de-a doua editii a expozitiei Internet&Mobile World (IMWorld). Ochelarii inteligenti reprezinta un gadget de ultima generatie ce poate fi activat prin comanda vocala, actionand ca un mini-computer.

Cum poate ajuta Google Glass utilizatorii

Cu ajutorul 'Google Glass', utilizatorul se poate conecta la internet si la retelele sociale, terminalul ajutandu-i pe acestia sa-i recunoasca pe cei cu care se intalneste pe strada la la conferinte.

Ochelarii pot fotografia, inregistra video, au optiune de videochat, pot afisa ghiduri GPS, dar si traduce in timp real textele surprinse in campul vizual sau rostite de partenerul de conversatie.

Inovatia de la Google cantareste 43 de grame si este inca in stadiul de concept, fiind testata de 8.000 de utilizatori care au platit pentru fiecare exemplar 'Google Glass' suma de 1.500 de dolari.

Google Inc. a declarat, la finele lunii octombrie 2013, ca permite unui numar de 10.000 de persoane care i-au testat calculatorul ce se poate purta, sa invite fiecare trei prieteni pentru a cumpara Glass.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google Glass, #testare Google Glass Romania, #vanzari Google Glass , #stiri Google