Google devine provider de Internet

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 00:19
1978 citiri
Google devine provider de Internet

Google nu vrea sa mai depinda de companiile de telecomunicatii pentru a ajunge la utilizatorii finali si isi va construi propria infrastructura broadband, prin intermediul careia va oferi conexiuni la Internet cu viteze de 100 de ori mai mari decat cele folosite in prezent.

Pentru inceput, Google va face un proiect pentru maximum 500.000 de utilizatori, in Statele Unite, viteza fiind de 20 de ori mai mare decat cea mai scumpa conexiune disponibila de la companiile de telecomunicatii, si de 1.000 de ori mai mare decat cea mai ieftina conexiune, relateaza Bloomberg.

Guvernul Statelor Unite va incepe, pe 17 martie, un nou proiect pentru introducerea accesului broadband la Internet pentru toti americanii, iar autoritatile cred ca initiativa Google reprezinta un "test" pentru serviciile din generatia urmatoare.

Insa, mai important pentru Google, este faptul ca va prelua controlul asupra furnizarii de servicii Internet, trecand peste capul firmelor de telecomunicatii AT&T, Verizon si Comcast.

De altfel, Google militeaza pentru neutralitatea in domeniul Internetului, pentru ca providerii sa nu trateze preferential unii furnizori de continut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #provider, #internet, #broadband , #stiri Google