Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google demareaza un proiect de cercetare in domeniul procesoarelor cuantice

Google demareaza un proiect de cercetare in domeniul procesoarelor cuantice


Google Inc. a anuntat ca o echipa de cercetatori condusa de fizicianul John Martinis, de la Universitatea California din Santa Barbara, se va alatura gigantului din domeniul IT in cadrul unui proiect de constructie a unor noi procesoare cuantice bazate pe supraconductoare electronice, conform Reuters.

Laboratorul Quantum Artificial Intelligence este rezultatul unei colaborari intre Google, Centrul de Cercetare Ames apartinand NASA si Asociatia Universities Space Research (USRA), pentru a studia metode de aplicare a optimizarilor cuantice in legatura cu inteligenta artificiala (AI).

"Dispunand acum de un grup hardware integrat, echipa Quantum AI va putea testa si implementa noi concepte de optimizare cuantica si procesoare de inferenta, pornind de la descoperiri teoretice recente dar si de la experienta legata de arhitectura D-Wave quantum annealing", conform lui Hartmut Neven, seful Laboratorului Quantum Artificial Intelligence din cadrul Google.

Compania Google, care dezvolta o serie de proiecte inovatoare, printre care automobile capabile sa se conduca singure si roboti autonomi, s-a concentrat din ce in ce mai mult, in ultimii ani, asupra dezvoltarii inteligentei artificiale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1228 ori
Citeste mai multe despregoogle cercetare google Quantum