Google, dat in judecata de elvetieni

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 15:42
1529 citiri
Google, dat in judecata de elvetieni

Autoritatile elvetiene au dat in judecata gigantul american al internetului, Google, la tribunalul federal administrativ, considerand ca site-ul Street View nu respecta viata privata, a anuntat, vineri, comisia elvetiana de protectie a datelor, potrivit AFP, citat de NewsIn.

"In raspunsul sau scris, din 14 octombrie, Google a refuzat in mare parte sa se conformeze recomandarilor. De aceea FDPIC (comisia elvetiana de protectia datelor) a decis sa ia masuri suplimentare si sa inceapa o actiune judiciara pe langa tribunalul administrativ", se precizeaza in comunicat.

Street View permite utilizatorilor sai navigarea virtuala in anumite locuri publice
, gratie imaginilor fixe luate de vehicule dotate cu camere video.

De la introducerea din acest an a acestui serviciu in Elvetia, Comisia a tras semnale de alarma referitoare la anumite imagini care prezinta figuri ale oamenilor sau placute de inmatriculare care pot fi usor de identificat si insuficient acoperite.

Reprezentantul Comisiei a precizat ca actiunea se refera cu precadere la persoanele usor de identificat in locuri considerate "sensibile", precum in apropierea spitalelor, inchisorilor sau scolilor.

De asemenea, acesta a fost ingrijorat de inaltimea la care sunt plasate camerele video ale Google, care permit luarea de imagini din zone private.

In septembrie, Comisia de protectie a datelor a emis recomandari Google, dupa ce initial ii ceruse sa retraga serviciul pana la momentul efectuarii de modificari, insa Google a insistat asupra eficacitatii tehnicii sale de camuflare si a precizat ca este convins de legalitatea site-ului sau in Elvetia.

#google, #elvetia , #stiri Google