Google, dat in judecata de eBay si PayPal

Vineri, 27 Mai 2011, ora 14:48
1847 citiri
Google, dat in judecata de eBay si PayPal

Gigantul motor de cautare Google a fost dat in judecata de eBay si PayPal, divizia de plati online a companiei, care acuza compania IT au dat in judecata Google, precum si doi fosti angajati, pentru furt de secrete comerciale, relateaza Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Acuzatiile se refera la folosirea ilegala a unor secrete referitoare la operatiunile de plati prin telefonul mobil ale PayPal.

Osama Bedier, fost director la PayPal, in prezent angajat al Google, a furat informatii confidentiale de la fosta sa companie, potrivit reclamatiei depuse la un tribunal din San Jose, California.

Stephanie Tilenius, care si ea a plecat de la PayPal la Google, si-ar fi incalcat obligatiile contractuale prin recrutarea lui Bedier, se arata in documente.

"Bedier si Google au folosit in mod ilegal secrete comerciale ale PayPal, referitoare la punctele de plata, pe care le-au dezvaluit Google si altor retaileri importanti", potrivit plangerii.

Ambele companii incearca sa isi dezvolte retele de puncte de plata in magazine.

PayPal colaboreaza cu retaileri importanti pentru dezvoltarea unui nou tip de sistem de puncte de plata.

Google a prezentat, joi, doua servicii prin care consumatorii pot efectua plati la cumparaturi prin telefoanele mobile.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca nu poate comenta pana cand compania nu primeste o copie a reclamatiei.

PayPal mai acuza ca Bedier, care a plecat din companie in ianuarie, discuta cu Google despre acest fapt in timp ce in paralel conducerea negocierile ca Pay Pal sa devina o optiune de plati pe piata Android.

#google, #eBay, #paypal, #proces google , #stiri Google