Google cumpara Motorola Mobility

Luni, 15 August 2011, ora 16:50
1691 citiri
Google cumpara Motorola Mobility

Gigantul motor de cautare, Google, cumpara Motorola Mobility Holdings pentru 12,5 miliarde de dolari, pentru a avea acces la patente in domeniul tehnologiei wireless, necesare pentru a concura mai eficient cu Apple pe piata smartphone, informeaza Mediafax.

Pretul convenit, de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotatia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York.

Actiunile Motorola au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.

Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companies precum Samsung Electronics, a obtinut astfel patente necesare sa concureze mai eficient iPhone-urile Apple.

La inceputul acestei luni, Google nu a reusit sa cumpere mii de patente de la compania falimentara Nortel.

Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle si alte companii ca s-au coalizat pentru a impiedica ascensiunea Android, prin achizitia de pantente.

Tranzactia va fi finalizata la sfarsitul lui 2011 sau inceputul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusa ca o afacere separata.

#google, #tehnologie wireless, #motor cautare, #motorola mobility holdings , #stiri Google