Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google creeaza un logo special pentru a-l celebra pe Raymond Loewy, "parintele designului modern"

Google creeaza un logo special pentru a-l celebra pe Raymond Loewy, "parintele designului modern"


Google sarbatoreste, marti, printr-un logo special, implinirea a 120 de ani de la nasterea francezului Raymond Loewy, cunoscut drept "parintele designului modern" si celebru, printre altele, pentru ca a creat logouri pentru Shell si Exxon, pachetul de tigari Lucky Strike si automatele Coca-Cola.

Raymond Loewy s-a nascut la Paris, in Franta, pe 5 noiembrie 1893, insa a devenit cunoscut pentru activitatea sa de designer industrial din Statele Unite ale Americii.

O realizare timpurie a fost proiectarea unui model de aeronava de succes, cu care a castigat, in 1908, Gordon Bennett Cup. In anul urmator, el vandut avionul, numit Ayrel.

Raymond Loewy a servit in armata franceza in timpul Primului Razboi Mondial, devenind capitan. Loewy a fost ranit in lupta si a fost decorat cu Croix de Guerre.

In 1919, Raymond Loewy a plecat in Statele Unite ale Americii, cu vaporul, avand in buzunar doar 50 de dolari.

In primii ani, Loewy a trait in New York si a lucrat ca designer de ferestre de magazine, inclusiv pentru Macy's, Wanamaker si Saks, fiind in paralel, ilustrator de moda pentru Vogue si Harper's Bazaar.

El a creat celebrele logouri pentru Shell, Exxon, TWA, BP, dar si automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot si a realizat designul pentru mai multe locomotive (de exemplu, modelele S1 si clasa T1. modelele diesel Baldwin etc.). Totodata, a lucrat cu producatorul de masini american Studebaker si a participat la proiecte Electrolux, Harley Davidson, Schick, IBM, Zippo etc.

De altfel, proiectul frigiderelor Coldspot, realizat pentru Sears-Roebuck la sfarsitul anilor 1930, i-a consolidat reputatia de designer industrial.

In 1980, Loewy, in varsta de 87 de ani, s-a retras in Franta si a murit in resedinta sa din Monte Carlo in 1986.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1631 ori