Google conecteaza televiziunea cu internetul

Vineri, 21 Mai 2010, ora 14:10
1698 citiri
Google conecteaza televiziunea cu internetul

Google a lansat smart TV, un serviciu care permite utilizatorilor sa caute continuturi atat pe posturile TV care emit in direct, cat si pe internet, pe site-uri precum YouTube, informeaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Ecrane TV speciale sau normale pot fi conectate la un dispozitiv Google care le va permite utilizatorilor sa descarce aceasta aplicatie, prin care vor avea acces la internet direct pe televizor. 

Primul ecran TV special va fi produs de Sony si va fi disponibil in magazine din toamna acestui an.

"Continuturile video trebuie consumate pe ecrane mai mari, mai luminoase, mai bune - pe ecrane de televizor", a declarat Rishi Chandra, reprezentant al Google.

El a mai precizat ca, in prezent, sunt circa patru miliarde de posesori de televizoare si ca numai in Statele Unite ale Americii se cheltuie anual 70 de miliarde de dolari pe publicitate TV. 

"Nu exista un canal mai bun pentru a atinge audiente mari si diverse decat televizorul", a mai spus Chandra. 

Potrivit lui Dan Cryan, analist la compania de cercetare Screen Digest, intrarea lui Google in sectorul TV este o miscare naturala.

"Google si-a exprimat ambitia de a organiza informatiile intregii lumi, de ce nu ar fi intrat si in sectorul TV?", a declarat Cryan.

El a mai explicat ca, in trecut, au existat mai multe incercari de a conecta televiziunea si internetul, dar niciuna nu a avut succes.

Google a lansat noul serviciu joi, in timpul unui eveniment organizat la San Francisco, ce nu a fost lipsit de incidente. Cei circa 5.000 de invitati la eveniment foloseau toti internet wi-fi, ceea ce a facut ca demonstratia utilizarii noului serviciu sa fie de mai multe ori intrerupta. In cele din urma, reprezentantii Google le-au cerut participantilor sa isi inchida telefonele mobile, pentru ca serviciul smart TV sa poata functiona mai rapid.

Serviciul afiseaza o casuta de cautari, similara celei de pe pagina principala a motorului Google. Prin intermediul acestui nou tip de motor de cautare, utilizatorii pot cauta continuturi pe canalele TV sau pe internet. Noul dispozitiv poate fi controlat vocal prin intermediul telefoanelor mobile Android.

Chandra a facut o demonstratie introducand in casuta de cautari cuvantul "House", de la popularul serial TV cu acelasi titlu. Rezultatele cautarilor sale au cuprins continuturile care ruleaza pe canalele TV, dar si continuturi de pe site-uri precum Hulu si Amazon.

"Televiziunea devine o extensie naturala a internetului. Acum se poate petrece mai putin timp cautand continuturile preferate si mai mult timp pentru a le urmari", a mai spus oficialul Google.

Serviciul are ca setare standard browser-ul Google Chrome. Utilizatorii smart TV pot cauta si continuturi text sau fotografii, nu numai videoclipuri.

"Noi putem transforma televizorul intr-o consola de jocuri sau un player pentru muzica. Vrem sa avem asupra televizoarelor acelasi impact pe care smartphone-urile l-au avut asupra telefoanelor mobile", a mai spus Chandra.

#google, #televiziune, #internet, #tv , #stiri Google

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  2. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  3. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  6. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  7. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  8. Răspunsurile înfricoșătoare ale unui preot creat de AI. Ce „sfaturi” le dădea robotul credincioșilor
  9. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune
  10. SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț