Google, condamant de o instanta braziliana pentru mesaje injurioase

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 17:38
1296 citiri
Google, condamant de o instanta braziliana pentru mesaje injurioase

Compania de internet Google a fost condamanta de o instanta braziliana la plata unei amenzi de 8.500 de dolari pentru publicarea unui mesaj calomnios pe reteaua de socializare Orkut, unde un preot a fost caracterizat drept poedofil, precizeaza Mediafax. 

Un tribunal din orasul Minas Gerais, din sud-estul Braziliei, a decis in favoarea unui preot de 54 de ani, acuzat de pedofilie pe reteaua de socializare Orkut, controlata de Google.

Tribunalul a respins argumentele reprezentantilor companiei americane, potrivit carora grupul nu poate fi responsabilizat pentru mesajele utilizatorilor platformei Orkut.

In pofida acestor argumente, Google a fost condamnat in prima instanta, iar verdictul a fost reconfirmat la apel. Preotul brazilian a depus plangerea impotriva Orkut in 2008.

Pe reteaua de socializare a fost publicat un mesaj anonim in care preotul era numit "pedofilul".

Utilizatorul care a scris mesajul il acuza, de asemenea, pe preot ca i-ar fi furat amantul.

"Prin furnizare de spatiu pe retelele de socializare, unde utilizatorii pot publica informatii de orice gen, fara verificarea lor prealabila, inclusiv continuturi injurioase si jignitoare, Google isi asuma responsabilitatea provocarii unor prejudicii", a declarat judecatorul, in justificarea sentintei.

Reteaua de socializare Orkut este foarte populara in Brazilia, insa pozitia sa este amenintata de versiunea in limba portugheza a platformei Facebook, cea mai mare retea sociala din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #injurioase, #instanta, #mesaje , #stiri Google