Google, compania cu cea mai buna reputatie din SUA

Luni, 02 Mai 2011, ora 16:47
1393 citiri
Google, compania cu cea mai buna reputatie din SUA

Google a devenit compania cu cea mai buna reputatie din Statele Unite, urcand pe prima pozitie in acest an, de pe trei anul trecut, intr-un sondaj realizat in randul americanilor de catre firma Harris Interactive, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Producatorul de bunuri de ingrijire a sanatatii Johnson & Johnson s-a mentinut pe pozitia a doua, in timp ce fostul lider, compania de investitii Berkshire Hathaway, a coborat pe patru. Locul al treilea a fost ocupat de compania 3M.

Google, operatorul celui mai popular motor de cautare pe internet din lume, a ajuns pe prima pozitie in urma rezultatelor financiare foarte bune si a admiratiei populatiei pentru angajatii companiei, a afirmat seful Harris, Robert Fronk. Sondajul a evidentiat imbunatatirea reputatiei companiilor in SUA, in contextul recuperarii economiei si a estomparii scandalurilor din timpul crizei financiare.

"Exista inca 44% din populatie care spune ca reputatia corporatiilor americane se inrautateste, insa procentul a scazut semnificativ", a afirmat el. 

Top zece este completat de Apple (5), Intel (6), Kraft Foods (7), Amazon (8), Walt Disney(9) ?i General Mills (10).

Sondajul, aflat la a 12-a editie, a fost derulat online, fiind consultate 30.000 de persoane in privinta celor mai cunoscute 60 de companii americane. 

Pe ultimele pozitii s-au situat Chrysler, Citigroup, Goldman Sachs, BP si AIG.

#google, #reputatie, #companie, #top companii , #stiri Google