Google ar putea lansa un rival pentru iTunes

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 10:12
1219 citiri
Google ar putea lansa un rival pentru iTunes

Google pregateste un eveniment, miercuri, la Hollywood, iar specialistii din domeniu se asteapta ca gigantul sa lanseze cu aceasta ocazie un music store care sa aduca Google la acelasi nivel cu Amazon si Apple.

Invitatiile trimise de Google se intitulau "These Go to Eleven" ("pentru Eleven" n.r.), Eleven fiind o formatie rock, potrivit USA Today.

Astfel, Google este asteptat sa lanseze un magazin de digital download care sa asigure muzica pentru "armata" de smartphone-uri care utilizeaza sistemul de operare Android, cu o cota de piata de 52% din segmentul de smartphone.

Andy Rubin, directorul Android, declara in urma cu doar doua saptamani la Hong Kong, in cadrul conferintei AsiaD ca se apropie lansarea unui serviciu sustinut de marile case de productie muzicala.

"Lansarea acestui download store ofera posibilitatea utilizatorilor de a-si sincroniza muzica intre diferite dispozitive, iar acest lucru l-ar pune pe Google pe aceeasi treapta cu Amazon si Apple", a declarat analistul Mike McGuire, de la Gartner.

Miza acestei lansari ar putea fi obtinerea unei parti din industria de muzica digitala, dominata de Apple, unde vanzarile globale sunt estimate sa inregistreze o crestere de 7% in 2011, pana la 6.3 miliarde de dolari.

#Google rival iTunes, #Google serviciu muzica, #Google music , #stiri Google