Google ar putea lansa marti primul telefon mobil propriu

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 15:28
1837 citiri
Google ar putea lansa marti primul telefon mobil propriu

Google ar putea lansa marti primul telefon mobil propriu, modelul Nexus One, pe platforma software Android dezvoltata de grup, care ar plasa gigantul cautarilor online in concurenta directa cu Apple iPhone si Research in Motion BlackBerry, transmite Bloomberg. 

Telefonul va fi vandut probabil atat direct de Google, cat si de catre un operator telecom partener, potrivit analistilor americani, precizeaza Mediafax.


Lansarea este anticipata de experti si observatori in cadrul unei conferinte de presa programata de companie pentru marti.


Google nu a precizat o tema concreta pentru eveniment, calificandu-l drept "o intalnire de presa privind platforma Android".


Compania a anuntat, in decembrie, ca modelul Nexus One este in teste interne.


Google, care detine cel mai popular motor de cautare online, a majorat in ultimii ani investitiile din zona telefoniei mobile, pentru a profita de cresterea abrupta a cererii de terminale care permit nagivarea pe internet, redau continut media (video, audio, foto) si pot servi drept camera foto/video.


Platforma software Android a fost lansata in 2008 si concureaza cu Symbian OS, Windows Mobile, Linux Maemo si OS X - dezvoltat de Apple pentru iPhone si derivat din Mac OS X.


Nexus One, primul telefon lansat sub brandul propriu Google, va fi produs de compania taiwaneza HTC Corp si ar putea introduce noi aplicatii software dezvoltate de gigantul american, stabilind un nou standard pentru platforma Android.


Purtatorul de cuvant al Google Kate Watson a refuzat sa comenteze pe marginea evenimentului programat pentru marti.


Site-ul de stiri si analize din sectorul tehnologiei Engadget a publicat in aceasta saptamana informatii conform carora Nexus One va avea un ecran cu o diagonala de 3,7 inch (9,4 centimetri), o camera foto/video cu rezolutia de 5 megapixeli si va incorpora procesorul Spandragon dezvoltat de grupul Qualcomm.


Telefonul pregatit de Google are de asemenea functii touchscreen si poate efectua cautari pe motorul de cautare al companiei americane prin comenzi vocale.


Blogul Engadget califica modelul drept "aratos", dar nu il considera "asasinul iPhone".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nexus one, # telefon, # google, # lansare , #stiri Google