Google ar putea contribui la costurile retelelor din Franta

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 18:26
737 citiri
Google ar putea contribui la costurile retelelor din Franta

Google si alti furnizori de continut web ar putea fi obligati sa contribuie la dezvoltarea si intretinerea retelelor de telecomunicatii, intrucat nu participa suficient la acoperirea costurilor, a declarat, marti, ministrul francez al industriei, Eric Besson, transmite Bloomberg, anunta Mediafax.

Guvernul francez intentioneaza sa formeze un grup de lucru format si din companii Web, care sa stabileasca faptul ca serviciile care ocupa cea mai mare parte a retelelor sa contribuie la dezvoltarea si intretinerea acestora, a spus Besson.

Ministrul a sustinut astfel plangerile unora dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Franta, care investesc puternic in retele pentru a face fata dezvoltarii unor servicii precum YouTube al Google.

Directorul general al France Telecom, Stephane Richard, cel al Telefonica (Spania), Cesar Alierta, si seful Telecom Italia, Franco Bernabe, au declarat ca furnizorii de servicii pe Internet profita incorect de pe urma retelelor.

Bill Echikson, purtator de cuvant al Google, nu a putut fi contactat pentur informatii.

"Aceste companii au sediile in strainatate, nu platesc impozite in Franta si au in acelasi timp pozitii dominante pe piata franceza. Economia digitala se dezvolta pe baza investitiilor operatorilor", a spus Besson.

Saptamana trecuta, autoritatile franceze au amanat introducerea unei taxe pe veniturile din publicitatea online, pentru a da mai mult timp discutiilor cu operatorii de telecomunicatii.

Numarul conexiunilor mobile la Internet va creste in Europa Occidentala in medie cu 15% pe an, la 270 de milioane, pana in 2014, dar veniturile totale aduse de utilizatorii finali vor scadea cu circa 1% pe an, potrivit companiei de analiza a pietei IDC.

Cheltuielile anuale ale operatorilor legate de echipamentele de retele vor urca in aceeasi perioada cu 28% comparativ cu anul trecut, la circa 3,7 miliarde de dolari, estimeaza compania de cercetare Canalys. 

#costuri, #google, #retele , #stiri Google