Google, acuzat de Oracle de incalcarea drepturilor de proprietate

Vineri, 13 August 2010, ora 17:56
1573 citiri
Google, acuzat de Oracle de incalcarea drepturilor de proprietate

Grupul IT Oracle a acuzat in instanta Google de incalcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java, care sta la baza sistemului de operare Android, produs de detinatorul celui mai popular motor de cautare pe Internet, potrivit le Figaro, transmite Mediafax.

Oracle a depus la un tribunal american o plangere in care mentioneaza ca Google a dezvoltat sistemul Android incalcand in mod repetat drepturile de proprietate intelectuala pentru Java, pe care le detine dupa preluarea Sun Microsystems. 

Oracle a cumparat in ianuarie cu 5,6 miliarde de dolari Sun Microsystems, inventatorul Java. Grupul a cerut in instanta ca Google sa inceteze utilizarea tehnologiei si sa fie obligat la plata de daune.

In fiecare zi sunt vandute aproximativ 200.000 de telefoane mobile inteligente si alte aparate care utilizeaza Android, a indicat directorul general al Google, Eric Schmidt.

#google, #oracle, #drepturi, #proprietate , #stiri Google

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  5. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  6. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  9. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  10. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi