Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google accepta sa plateasca o amenda pentru ''click fraud''

Google accepta sa plateasca o amenda pentru ''click fraud''
Motorul de cautare online a "incarcat" factura de plata pentru publicitate a mai multor firme, utilizand click-uri false.Motorul de cautare online Google Inc. a acceptat sa plateasca suma de 90 milioane dolari pentru rezolvarea amiabila a acuzatiilor potrivit carora a "incarcat" artificial factura de plata a mai multor companii de publicitate prin raportarea unor vanzari fictive generate prin utilizarea sistemul de fraudare prin click-uri false (click fraud).

Aceasta propunere de intelegere amiabila se adreseaza tuturor companiilor de publicitate care au recurs la serviciile Google in ultimii patru ani. Oricare site web care poate demonstra incarcarea artificiala a facturilor de plata datand din 2002 este in masura sa primeasca din partea Google un credit care va putea fi utilizat in cazul viitoarelor anunturi distribuite de cel mai mare motor de cautare online din lume.

Valoarea totala a creditelor acordate de Google companiilor de publicitate este de 90 milioane dolari, o parte din aceasta suma urmand a fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de judecata ale firmelor care au dat deja in judecata Google anul trecut.

Google realizeaza cea mai mare parte a veniturilor sale din comisioanele platite de companiile de publicitate de fiecare data cand un utilizator Google acceseaza link-urile mesajelor publicitare.

Sistemul este in avantajul ambelor parti, companiile de publicitate inregistrand o creºtere a vanzarilor iar Google o creºtere a comisioanelor. "Click fraud" nu este reglementata de lege ca fiind o frauda. Aceasta metoda este cunoscuta in industria publicitatii pe Internet ca practica prin care un utilizator acceseaza in mod intentionat o reclama, fara a fi interesat de serviciile sau produsele companiei respective.


Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 890 ori