Google a sters datele obtinute accidental din retele wireless in Austria, Danemarca si Irlanda

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 13:46
1621 citiri
Google a sters datele obtinute accidental din retele wireless in Austria, Danemarca si Irlanda

Google a sters datele private obtinute accidental in cadrul programului Street View in Austria, Danemarca si Irlanda, a anuntat compania, intr-o scrisoare transmisa vineri congresmenilor americani, precizeaza Mediafax.

Compania Google si-a prezentat din nou scuze pentru colectarea informatiilor personale ale utilizatorilor de retele wireless, precizand ca acestea nu au fost utilizate pentru nici un serviciu sau produs al grupului.

Scrisoarea, semnata de Pablo Chavez, director pentru politici publice al Google, reprezinta un raspuns la intrebarile adresate de congresmenii americani presedintelui Google, Eric Schmidt.

Google afirma ca masinile programului Street View, care parcurg strazile oraselor din mai mult de 30 de tari pentru a obtine imagini, au interceptat accidental informatii personale transmise prin retele wi-fi nesecurizate.

"Am sters toate datele «payload» identificate ca provenind din Irlanda, Danemarca si Austria, la solicitarea autoritatilor din aceste tari", afirma Chavez, adaugand ca datele stranse in Statele Unite vor fi stocate in continuare, din cauza procedurilor judiciare aflate deja in curs de desfasurare.

Utilizatori de Internet din mai multe state americane au dat in judecata compania, solicitand despagubiri pentru prejudiciile suferite.

Grupul este acuzat ca a incalcat legi locale si federale, insa Chavez a insistat ca Google nu a actionat ilegal.

"Suntem convinsi ca nu am incalcat legea americana strangand date «payload», configurate pentru a fi accesibile (deci necriptate si, astfel, accesibile pentru echipamentele unui utilizator)", a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google wireless date personale stergere , #stiri Google