Google a renuntat la vanzarea online a Nexus One

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 14:24
3881 citiri
Google a renuntat la vanzarea online a Nexus One

Google a renuntat la vanzarea online a primului sau telefon mobil inteligent, Nexus One, aparat lansat in ianuarie pentru a concura cu iPhone, produs de Apple, potrivit publicatiei franceze Le Figaro, citate de NewsIn.

Google a lansat Nexus One in speranta ca-l va putea vinde direct publicului, printr-un magazin virtual.

Incercarea a esuat insa, compania nereusind sa schimbe modelul comercial care domina in SUA, stat unde telefoanele sunt vandute in principal de catre operatori, precum Verizon Wireless si AT & T, prin contracte care obliga clientii sa ramana loiali.

Pe blogul dedicat aparatului, Google mentioneaza ca Nexus One va continua sa fie vandut de parteneri precum Vodafone in Europa si KT in Koreea.

Compania subliniaza, insa, succesul sistemului de operare Android, prezent pe telefoane fabricate de grupuri precum Motorola si HTC.

Google a stabilit ca strategie favorizarea distributiei gratuite a Android catre producatorii de telefoane, pentru a-si consolida pozitia in sectorul motoarelor de cautare pe Internet.

Microsoft a anuntat la inceputul lunii ca va renunta treptat la comercializarea telefoanelor Kin, lansate in aprilie si destinate in special tinerilor pentru accesarea retelelor de socializare online. 

#google, # nexus, # one , #stiri Google