Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google a obtinut in primul trimestru un profit net de un miliard de dolari

Google a obtinut in primul trimestru un profit net de un miliard de dolari

Profitul net al companiei Google, proprietarul celui mai important motor de cautare pe Internet, a crescut in primul trimestru cu 69%, la un miliard de dolari, echivalentul a 3,18 dolari pe actiune, avans favorizat de cresteri ale cotei de piata pe diferite segmente, transmite Reuters.

Castigul realizat de Google in primele trei luni ale anului a depasit usor asteptarile analistilor de pe Wall Street, care prognozau un rezultat de 2,91 dolari pe actiune.

Scaderea cu un punct procentual a ratei de impozitare, in termeni anuali, a ajutat Google sa obtina un rezultat peste asteptari, sustine David Garrity, director de cercetare la firma Dinosaur Securities.

Cu toate ca s-a aratat entuziasmat de rezultatele obtinute de companie in primul trimestru, directorul general Eric Schmidt a avertizat ca, in mod obisnuit, ritmul de crestere a castigurilor incetineste la jumatatea fiecarui an.

"Suntem extaziati de rezultatele financiare obtinute in cel mai recent trimestru incheiat. Activitatea noastra de baza, care reprezinta principalul determinant al succesului nostru, se dezvolta foarte puternic", a spus Schmidt.

Veniturile brute au crescut cu 63%, la 3,66 miliarde de dolari, incluzand costurile asociate majorarii traficului virtual, care au cumulat 1,13 miliarde de dolari, suma platita altor site-uri cu functie de suport pentru reclamele Google. Compania a explicat ca prevederile incluse in unele dintre cele mai importante contracte noi de parteneriat determina cresterea costurilor pentru atragerea mai multor clienti.

Analistii de pe Wall Street anticipau, in medie, venituri de 3,57 miliarde de dolari.

Cotatia actiunilor Google, care a scazut cu 4,36 dolari, la 471,65 dolari la inchiderea sedintei obisnuite de tranzactionare de pe bursa Nasdaq, a revenit la 485,5 dolari dupa publicarea rezultatelor, pe parcursul sedintei prelungite.

Pe masura ce compania se dezvolta, ritmul de crestere a veniturilor este estimat sa incetineasca la circa 50% anul acesta, fata de 67% in 2006. Google aloca sume importante lansarii unor servicii noi si dezvoltarii unor centre de gestiune pentru aceste aplicatii, investitii care exercita presiuni asupra marjelor de profit.

"Castigurile lor au crescut dincolo de nivelul considerat tangibil de majoritatea oamenilor si, deocamdata, continua sa creasca intr-un ritm fenomenal de ridicat", spune Rick Meckler, presedinte la firma LibertyView Capital Management.

Google obtine 99% din venituri din publicitatea in sistem pay-per-click (compania-client plateste in functie de numarul de clickuri pe care le primeste reclama proprie), metoda implementata atat pe site-urile proprii, cat si pe cele partenere. Cu toate acestea, Google actioneaza in vederea extinderii rapide pe alte piete, precum publicitatea video online, sau pe segmentele radio si televiziune.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 929 ori