Google a lansat Google Maps Romania

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 15:45
2628 citiri
Google a lansat Google Maps Romania

Google a lansat, vineri, Google Maps Romania, disponibil la adresa maps.google.ro, oferind utilizatorilor posibilitatea sa acceseze harti online, sa caute companii, sa plaseze anunturi gratuite si sa isi creeze harti proprii, precizeaza Mediafax.

Serviciul se adreseaza utilizatorilor locali si companiilor.

Harti detaliate ale Romaniei sunt disponibile prin intermediul Google Maps, accesibil cu orice web browser, sau prin Google Maps pentru telefonul mobil. De asemenea, serviciul Google Maps este disponibil prin intermediul oricarui terminal cu acces la internet.

Noul serviciu Google Maps ofera posibilitatea utilizatorilor sa acceseze harti online, sa caute companii, sa plaseze anunturi gratuite prin intermediul Google Maps Local Business Centre, sa isi creeze harti proprii si sa caute diferite locatii, chiar in deplasare.

Google Maps este o sursa practica pentru utilizatori de a obtine informatii, daca acestia au nevoie sa gaseasca o ruta optima (indicatii de orientare) sau o lista de restaurante in imediata apropiere.

Daca utilizatorii sunt interesati sa gaseasca mai multe informatii despre localitatea pe care o cauta (pentru o calatorie sau o locatie noua pentru intalniri de afaceri), acestia se pot folosi de informatiile suplimentare oferite in mapplet-uri sub forma de fotografii Panoramio, feed-uri in timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia.

"Suntem foarte bucurosi ca datorita lansarii de astazi a Maps Romania, hartile noastre vor fi mai usor de folosit de catre utilizatorii romani. As vrea in mod deosebit sa evidentiez posibilitatea oferita companiilor de a publica informatii prin Local Business Center, aplicatie ce permite, pe langa postarea datelor de contact, si postarea programului, imagini si multe altele", a spus Jaroslav Bengl, manager de produs pentru harti de la Google Zurich.

"Romania poate deveni o destinatie foarte populara pentru vacante, insa infrastructura corecta este o necesitate. Iar hartile accesibile pe internet ce pot fi folosite de utilizatorii nostri din toata lumea pentru planurile lor de vacanta, sunt parte a infrastructurii secolului 21", a adaugat el.

Aplicatia Google Maps pentru telefonul mobil poate fi descarcata gratuit de la http://m.google.ro/maps/.

Companiile pot publica in mod gratuit informatii despre activitatea lor, adresa de contact, numere de telefon, fotografii si au de asemenea posibilitatea de a publica anunturi publicitare pe Google Maps, chiar daca nu au propriul website.

Utilizatorii au posibilitatea de a efectua cautari pentru companii cu domeniu de activitate similar intr-o anumita zona, atat de pe calculatorul personal, cat si de pe telefonul mobil - iar apoi pot folosi respectivele link-uri direct dar si datele de contact pentru serviciile respective.

In plus, cu Google Map Maker, orice utilizator poate localiza, desena, eticheta si adauga atribute hartii locale, cum ar fi strazi, parcuri sau rauri, utilizatorii locali transformandu-se in "cartografi", accesand www.google.com/mapmake.

Fondat in 1998 de catre absolventii de Stanford Larry Page si Sergey Brin, Google este o companie de top prezenta pe toate marile pietele globale.

Sistemul targetat de publicitate al Google furnizeaza tuturor companiilor, indiferent de dimensiune, rezultate masurabile, intensificand in acelasi timp experienta traita de utilizator.

Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia. 

#acces, #google, #harti, #lansare, #maps, #online , #stiri Google

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  2. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike
  3. Cea mai recentă actualizare Waze rezolvă o problemă majoră
  4. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  5. 5 funcții avansate ale Windows 11 care îmbunătățesc performanța PC-ului
  6. Câte calculatoare au fost afectate de criza informatică provocată de update-ul CrowdStrike. Anunțul făcut de Microsoft
  7. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  8. One UI 7: Samsung se pregătește pentru schimbări majore de interfață inspirate de competiție. Ce vrea să împrumute de la Apple
  9. Pana informatică a Microsoft a produs haos pe aeroporturi. Bilete mai scumpe de zeci de ori la zborurile fără întârzieri
  10. Gemini înlocuiește Google Assistant cu funcționalități avansate. Cum puteți activa AI-ul fără să deblocați telefonul