Google a introdus o optiune de chat in serviciul de e-mail

Marti, 07 Februarie 2006, ora 13:19
907 citiri

Cel mai popular motor de cautare din lume pregateste pentru serviciul de e-mail, Google, o noua facilitate care permite trimiterea de mesaje de tip chat si arhivarea lor in cadrul casutei de e-ail, intr-un folder separat de cel cu mesaje normale.Deocamdata sistemul nu este functional 100%, dar permite sincronizarea cu sistemul de mesagerie al Google Talk pentru a salva acolo toate mesajele primite sau trimise pe acest sistem. Pina acum, Google Talk nu oferea decat o istorie recenta a mesajelor, existand posibilitatea ca unele mesaje importante sa se piarda.

In curand, sistemul va permite chat direct din casuta postala, fara aplicatia Talk instalata, precum si vizualizarea status-ului prietenilor: care sunt online, sau care sunt iesiti din birou, etc. Se sincronizeaza de asemenea cu lista de contacte din Google Talk, asa ca nu este nevoie sa le schimbati. Daca exista discutii sensibile, pe cre nu doriti sa le pastrati sub nici o forma, exista optiunea unui chat "off the record", ale carui mesaje nu vor ramane pe serverele Google.

Gmail Chat este disponibil de la Internet Explorer 6.0 in sus, precum si pentru Firefox 1.0 si versiunile mai noi, numai in interfata accesibila in limba engleza.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!