Google a cumparat Songza. Vrea sa cucereasca piata muzicii online

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 09:38
1180 citiri
Google a cumparat Songza. Vrea sa cucereasca piata muzicii online
Sursa foto: 9to5google

Google a cumparat furnizorul servicii de streaming de muzica Songza, tranzactie prin care compania incearca sa-si intareasca pozitia pe segmentul muzicii online, care inregistreaza o crestere rapida.

Google a anuntat ca va incorpora Songza in serviciul sau de streaming de muzica. Deocamdata, Songza, serviciu prezent in piata de patru ani, va ramane neschimbat, informeaza Reuters.

Gigantul american nu a facut publica valoarea tranzactiei, insa un articol publicat recent de New York Post, unde sunt citate surse apropiate, arata ca Google a oferit 15 milioane de dolari pentru preluarea Songza.

Aceasta tranzactie vine la o luna dupa ce Apple a cumparat Beats pentru trei miliarde de dolari, prin care incearca sa-si intareasca pozitia pe acest segment.

Vanzarile de muzica in format digital au scazut in ultimele luni, in timp ce serviciile de streaming, ca Pandora Media si Spotify, au devenit tot mai populare.

Google a anuntat ca Songza isi va continua activitatea din sediul sau din New York, insa nu a precizat cati angajati are aceasta companie.

#google songza, #google streaming, #muzica streaming , #stiri Google