Google: 700 mil dolari pentru preluarea ITA Software

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 11:58
1699 citiri
Google: 700 mil dolari pentru preluarea ITA Software

Google vrea sa cumpere cu 700 milioane dolari compania americana ITA Software, unul dintre cei mai importanti furnizori de software pentru industria turismului, ceea ce ar putea provoca ingrijorari legate de respectarea regulilor antitrust de catre cel mai mare motor de cautare online, relateaza Mediafax.

Google a anuntat ca vrea sa cumpere ITA Software, achizitia permitandu-i sa imbunatateasca modalitatile prin care navigatorii pe Internet pot gasi informatii despre zboruri si calatorii, potrivit Google.

"Vom construi noi motoare pentru cautarea pe Internet a zborurilor", a declarat Eric Schmidt, directorul general al Google.

El a mentionat ca grupul pe care il conduce nu intentioneaza sa vanda bilete de avion.

Preluarea ITA Software ar trebui sa permita Google sa rivalizeze cu inovatiile Microsoft, al carui motor de cautare, Bing, si-a majorat cota de piata prin concetrarea pe anumite categorii de cautari, precum calatorii si cumparaturi, noteaza Reuters. Tranzactia ingrijoreaza unii jucatori din industria de profil, acestia considerand ca Google va capata o influenta prea mare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, # software, # turism , #stiri Google