Gates afirma ca suprematia Google nu va mai tine mult

Miercuri, 08 Martie 2006, ora 15:10
985 citiri

Bill Gates a declarat pentru Forbes Poland ca suprematia Google nu va mai dura mai mult de doi ani.Gates a declarat ca Google are un motor de cautare excelent dar ca Microsoft lucreaza la ceva mai bun. Microsoft este subevaluata din punct de vedere al cautarii. Acelasi lucru s-a intamplat si cu jocurile video, pana in momentul in care a aparut X-Box 360.

La intrebarea cu privire la faptul ca lumea este fascinata de Google, Gates a spus ca acest fenomen exista pentru toate companiile noi. Si Microsoft a fost in aceeasi situatie timp de 10 ani, intre 1985 si 1995, dar nici o alta companie nu va mai beneficia de o situatie atat de favorabila pentru un timp atat de indelungat. La Google, suprematia dureaza de trei ani si va mai continua pentru cel mult doi ani, a mai afirmat Gates.

Pentru Microsoft concurenta cea mai puternica vine din partea IBM, datorita structurii companiei si a numarului de angajati. Alte companii concurente ar fi cele care se ocupa de dezvoltarea sistemului de operare Linux, compania Sony pe segmentul consolelor de jocuri, Nokia pe segmentul telefoanelor mobile, Google si Yahoo! pentru browsere si Apple Computers pe segmentul playerelor de muzica.

Bill Gates a fost intrebat daca nu cumva cotatiile mari la bursa a principalelor companii din domeniul IT sunt artificiale. Gates a spus ca unele preturi pe actiuni i se par si lui cam mari dar a afirmat ca piata de PC-uri este in continua crestere, asemenea pietei de Internet si a telefoniei mobile. Astfel, cotatiile mari de la bursa sunt perfect normale.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!