Fotbalistul Leonidas da Silva, omagiat de Google

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 11:09
1610 citiri
Fotbalistul Leonidas da Silva, omagiat de Google

Google sarbatoreste, vineri, 100 de ani de la nasterea fotbalistului si comentatorului sportiv Leonidas da Silva, supranumit si "Diamantul negru" si "Omul de cauciuc" datorita elasticitatii sale.

Noul logo al Google este reprezentat sub forma unui desen. Imaginea lui Leonidas da Silva, care executa celebra lui "foarfeca", este suprapusa peste cinci litere din acest logo.

Leonidas da Silva (6 septembrie 1913 - 24 ianuarie 2004) a fost un jucator de fotbal si cunoscut comentator sportiv brazilian, potrivit Wikipedia.

Considerat unul dintre cei mai importanti jucatori de fotbal din prima jumatate a secolului 20, Leonidas da Silva este cunoscut ca inventator al golului dat "din foarfeca", inscris prima data pe 24 aprilie 1932. El este singurul care a reusit un gol in timpul unei cupe mondiale folosind aceasta tehnica.

De altfel, el a jucat pentru echipa tarii sale la doua cupe mondiale si a fost desemnat golgeterul Cupei Mondiale din 1938. El a jucat pentru echipa nationala a Brazilei de 19 ori si a inscris 21 de goluri.

Leonidas a inceput sa joace pentru echipa din Sao Paulo in 1942 si a ramas la acest club pana la retragerea sa din cariera fotbalistica, in 1950.

Dupa retragerea sa din activitatea sportiva, a fost antrenor si comentator sportiv de radio.

Leonidas a decedat in 2004, in Cotia, Sao Paulo, fiind bolnav de Alzheimer.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

#logo Google Leonidas Silva, #Leonidas da Silva Google, #logo aniversar Google, #vedete fotbal Google , #stiri Google