Eric Schmidt va vinde actiuni Google in valoare de 334 milioane de dolari

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 13:14
1190 citiri
Eric Schmidt va vinde actiuni Google in valoare de 334 milioane de dolari

Directorul general al Google, Eric Schmidt, care va fi inlocuit in luna aprilie de un alt cofondator al companiei, Larry Page, se pregateste sa vanda 534.000 din actiunile pe care le detine la gigantul online, pe care ar obtine 334 milioane de dolari la preturile actuale, anunta Mediafax.

Potrivit unui anunt catre Securities and Exchange Commsision (SEC), citat de PaidContent - site afiliat grupului Guardian News and Media, Schmidt vinde 0,2% din actiunile Google, adica circa 5% din participatia proprie, "in cadrul unei strategii pe termen lung de diversificare si valorificare a activelor personale".

Schmidt a mai vandut actiuni Google in 2004, dupa listarea companiei la bursa, cand a obtinut 258 milioane de dolari.

Daca va pune in aplicare intentiile declarate catre SEC, participatia lui Schmidt la Google va scadea de la 2,9% la 2,7%.

Ceilalti doi cofondatori ai Google, Larry Page si Sergey Brin, au anuntat in luna ianuarie a anului trecut ca vor vinde impreuna circa 10 milioane de actiuni la companie in urmatorii cinci ani (in valoare de aproximativ 6,2 miliarde de dolari la cotatia actuala - n.r.), reprezentand circa 17% din participatiile cumulate ale celor doi.

Google a anuntat joi seara, la San Francisco, odata cu rezultatele financiare robuste pe 2010, ca Eric Schmidt va fi inlocuit pe 4 aprilie de Larry Page, pentru a accelera procesul decizional intern.

Analistii si presa internationala speculeaza ca miscarea are rolul de a flexibiliza compania si de a ajuta Google sa recupereze teren pe piata socializarii online, dominata de companii "proaspete" precum Facebook si Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #eric schmidt, #google, #vanzare , #stiri Google