Eric Schmidt: Google se simte amenintat de Siri

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 12:52
1734 citiri
Eric Schmidt: Google se simte amenintat de Siri

Siri, sistemul de asistenta personala dezvoltat de Apple si lansat odata cu iPhone 4S, este o adevarata amenintare pentru Google, in segmentul de cautari online, a declarat Eric Schmidt, CEO Google.

Declaratiile lui Schmidt apar intr-o scrisoare oficiala, in care directorul executiv al gigantului raspunde intrebarilor formulate de comisia antitrust a Senatului american cu privire la abuzul ilegal de putere si dominanta pe segmentul online, de care ar putea fi acuzat Google in instanta, potrivit The Telegraph.

Intr-o incercare caracterizata de unii analisti drept "indrazneata" de a masca proeminenta Google pe segmentul online, Eric Schmidt isi retrage oficial toate declaratiile anterioare.

"Declaratiile mele au fost, in mod evident, eronate. Asistentul vocal 'Siri' de la Apple reprezinta un pas imens in dezvoltarea tehnologica, iar activarea vocala ar putea insemna ca utilizatorii pot accesa extrem de usor rezultatele cautarilor prin intermediul iPhone. Acest lucru este o adevarata inovatie pe segmentul de cautari online", sustine Schmidt in scrisoarea sa.

"Google are o competitie foarte puternica. Uneori nici nu reusim sa anticipam amenintarile pe care le pot impune noile metode de accesare a informatiei", a adaugat acesta.

Pentru a-si face si mai credibila afirmatia, CEO-ul Google a citat doua articole din presa care catalogau Siri drept "cel care va ucide Google" sau punctul "de intrare" al Apple in afacerea motoarelor de cautare.

Google este investigat pentru tentativa de a manipula raspunsurile la cautarile online in interes propriu si in interesul site-urilor sale, unul dintre site-urile mentionate fiind chiar YouTube.

Cazul are deja un precedent in istoria tehnologiei, creat de Microsoft si practicile sale antitrust din anii '90. Compania a fost nevoita sa plateasca amenzi de milioane de lire, procesul impiedicand Microsoft sa domine intregul decor IT.

Legile s-au schimbat, insa, de atunci, iar Google se va bucura de dificultatea de a se demonstra abuzul sau practica fairplay, in care compania ofera, pur si simplu, un serviciu pe care milioane de indivizi si afaceri aleg sa il utilizeze in fiecare zi.

Google se mandreste cu un algoritm pur care ofera cele mai bune rezultate in cautari, dar, in acelasi timp, cu libertatea oferita utilizatorilor de a accesa oricand serviciile altei compani. Totusi, Google controleaza mai mult de doua treimi din cautarile online din SUA si o medie de patru cautari din cinci, in Europa, potrivit datelor recente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google amenintat Siri, #declarati Eric Schmidt, #Google antitrust , #stiri Google