eBay vinde Skype estimat la peste 2 mld dolari

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 14:16
1752 citiri
eBay vinde Skype estimat la peste 2 mld dolari

Compania americana de comert online eBay urmeaza sa anunte, marti, vanzarea operatorului de telefonie pe internet Skype, estimat la peste doua miliarde de dolari, catre un grup de investitori, informeaza The New York Times, precizeaza NewsIn.

Printre cei interesati de preluarea Skype s-ar putea afla si compania Andreessen Horowitz, condusa de co-fondatorul Netscape, Marc Andreessen, care este unul dintre administratorii Skype, precum si Index Ventures si Silver Lake Partners, ambele cu sediile in Londra.

Creat in 2003, Skype este un software gratuit, care le permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice prin intermediul internetului.

Apelurile spre alti utilizatori Skype sunt gratuite indiferent de orasele si tarile de unde se vorbeste, in vreme ce apelurile catre telefoanele obisnuite, analoage, din reteaua clasica (fixa), sunt de obicei contra cost, dar pentru o suma modica.

Calitatea acustica si video a convorbirii este, de obicei, foarte buna. Serviciul mai ofera mesagerie instanta (chat), transferuri de fisiere, conferinte telefonice, telefonie video, videoconferinte.

Skype a fost cumparat de eBay in septembrie 2005, pentru 2,6 miliarde de dolari.

Inca din luna aprilie, eBay a anuntat ca vrea sa renunte la serviciul Skype pentru a se concentra, din nou, asupra principalelor sale activitati, respectiv comertul online si serviciile de plata pe internet PayPal. Tot atunci, compania a precizat ca doreste sa coteze "produsul" la bursa.

De atunci, eBay a cautat sa vanda Skype mai multor companii, printre care si Google, insa niciuna dintre acestea nu a dat curs ofertei. Directorul executiv al eBay, John Donahoe, declara in mai ca Skype valoreaza peste doua miliarde de dolari.

Pentru anul acesta, se estimeaza ca Skype va avea o cifra de afaceri de 600 de milioane de euro, dupa ce, in 2008, a inregistrat 551 de milioane de euro.

Pana in luna decembrie, serviciul era folosit de peste 400 de milioane de utilizatori.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ebay, #miliarde, #mobilia, #operator, #skype, #telefonie , #stiri Google