Documentele lui Nelson Mandela, digitalizate pe banii Google

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 22:58
1381 citiri
Documentele lui Nelson Mandela, digitalizate pe banii Google

Fundatia Nelson Mandela si compania Google au anuntat ca au inceput digitalizarea arhivelor primului presedinte de culoare al Africii de Sud, permitand accesul publicului la milioane de documente, informeaza Mediafax. 

Google a donat Fundatiei Nelson Mandela o suma de 1,25 de milioane de dolari pentru acest proiect.

"Ceea ce va distinge aceste arhive de alte surse este faptul ca ele vor putea fi accesate gratuit in toata lumea", a declarat Achmat Dangor, presedintele Fundatiei Nelson Mandela.

Jurnalele lui Mandela din timpul inchisorii, scrisori private, precum si notitele pe care le lua acesta la reuniunile de varf la care va participa vor fi, de asemenea, puse la dispozitia publicului, online.

Reprezentantii fundatiei au precizat ca negociaza cu guvernele straine si alte institutii care detin alte documente importante ale lui Mandela pentru a le putea arhiva.

"Nu ne asteptam sa ne trimita originalele, dar vom accepta si copii", a mai spus Achmat Dangor.

El a precizat ca anumite documente pot sa contina elemente foarte personale sau informatii care privesc persoane care se afla inca in viata.

Nelson Mandela, care implineste 93 de ani la 18 iulie, a avut ultima aparitie publica la 11 februarie 2010, in timpul vizitei la Parlamentul sud-african, care a marcat 20 de ani de la eliberarea sa. 

#nelson mandela, #jurnale, #google, #documente , #stiri Google