De ce este bine sa le acorzi libertate angajatilor?

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 01:04
1583 citiri
De ce este bine sa le acorzi libertate angajatilor?

In calitate de angajator, esti tentant sa doresti sa controlezi fiecare aspect al muncii echipei pe care o conduci. Trebuie insa sa stii ca a oferi un grad de libertate la locul de munca, oricat de redus, poate avea rezultate benefice pentru afacerea pe care o ai, precum si pentru pastrarea ridicata a moralului angajatilor.

Google este unul dintre cele mai cunoscute nume care dau un exemplu privind autonomia angajatilor sai. Compania ofera acestora ceea ce a ajuns sa fie cunoscut sub numele de "20 de procente".

Practic, 20 la suta din timpul de la locul de munca, angajatii Google il petrec lucrand la proiecte care ii intereseaza in mod direct. Rezultatele? Acest lucru a dus la nasterea Gmail, Google News si AdSense.

De ce ar fi bine sa lasati angajatilor o anumita libertate, urmand astfel exemplul Google? Pentru ca:

1. Angajatilor nu le place sa faca acelasi lucru zi de zi, pentru tot restul vietii lor

Aceasta este una dintre problemele care contribuie la situatia in care multi angajati au sentimentul ca trebuie sa caute noi oportunitati de angajare. Oferirea timpului de lucru pentru unele proiecte personale contracareaza aceasta tendinta si aduce beneficii afacerii tale, scrie Open Forum.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#libertate, #angajati, #google , #stiri Google