Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum vrea Google sa urmareasca utilizatorii in viata de zi cu zi

Cum vrea Google sa urmareasca utilizatorii in viata de zi cu zi


Urmarirea persoanelor in mediul on-line este un subiect controversat, insa se pare ca Google testeza un sistem care urmareste oamenii in lumea reala. Potrivit informatiilor, mecanismul testat de GOOGLE urmareste persoanele aflate la cumparaturi pe arterele principale dintr-un oras.

Potrivit Daily Mail, sistemul foloseste locatia persoanei pentru a putea determina in ce magazin se afla, pentru ca apoi sa verifice daca persoana respectiva a cautat o reclama a magazinului respectiv in mediul online inainte de merge la cumparaturi.

Google castiga aproximativ 100 de milioane de dolari intr-o singura zi prin vanzarea reclamelor (Google Ads) catre afaceri online, arata statistici recente citate de cotidianul britanic.

Dispozitivul de urmarire va tine evidenta ratelor de conversie din mediul oline atunci cand utilizatorul acceseaza o reclama in mod direct, sau cand viziteaza un site web prezentat intr-o reclama.

Google poate accesa deja anumite informatii despre utilizatori prin propriile aplicatii, precum versiunea pentru mobil a browserului Chrome, Google Maps, Gmail si Google+.

Sistemul testat de Google functioneaza in felul urmator: daca utilizatorii au serviciile de localizare activate ("Location Services") si au deschisa, in acelasi timp, una dintre aceste aplicatii in timp ce fac cumparaturi pe o artera principala, Google poate depista locul exact in care se afla. Precizia operatiunii creste, de exemplu, daca un client acceseaza serviciul Wi-Fi al unei companii.

Google a mentionat, intr-o postare pe blog din luna octombrie, planuri de a extinde modalitatile de urmarire a oamenilor: "Pe masura ce oamenii se afla din ce in ce mai mult in miscare si trec de la un dispozitiv la altul, comerciantii ne spun ca vor sa aiba o imagine completa si precisa a felului in care publicitatea lor online realizeaza conversiile".

"Conversiile pot aparea in forme difierte: vizite la magazine, apeluri telefonice, descarcari de aplicatii, tranzactii pe internet sau achizitii facute dupa consultarea mai multor dispozitive. O viziune mai buna asupra acestor modalitati complexe de plata poate ajuta la optimizarea publicitatii online si la repartizarea mai eficienta a bugetului", mai scria pe blogul oficial Google.

Directorul grupului Big Brother Watch, Nick Pickles, nu este deloc surprins de faptul ca Google vrea sa adauge sistemului sau de urmarire online optiunea de a supraveghea locatia noastra in timp real, pentru o imagine mai detaliata asupra vietii noastre.

"Informatiile de localizare sunt unele dintre cele mai sensibile care pot fi colectate din telefoanele noastre, foarte putine persoane fiind constiente de abilitatea telefoanelor noastre de a ne monitoriza fiecare miscare", a adaugat Pickles.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1289 ori