Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum sarbatoreste Google Ziua Pamantului

Cum sarbatoreste Google Ziua Pamantului


Google si-a modificat logoul pentru Ziua Pamantului, care se sarbatoreste marti, astfel ca toti cei care acceseaza motorul de cautare online pot citi mesajul "transmis" de diferite animale cu ocazia acestei zile.

Pasarea colibri, gandacul de balegar, meduza, pestele-balon si cameleonul "ureaza o Zi a Pamantului fericita!". La un simplu click pe prima imagine aparuta pe pagina de deschidere a Google se schimba logoul si apar diferite animale care transmit acelasi mesaj, relateaza Mediafax.

In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, instituita in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.

22 aprilie, ziua oficiala a planetei Pamant

Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, mare parte dintre ei tineri si foarte tineri.

Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

Ziua Pamantului a avut un rol important in popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost infiintata si o organizatie - Earth Day Organization, care are in prezent filiale in peste 192 de tari.

In prezent, aproximativ un miliard de oameni din toata lumea sarbatoresc Ziua Pamantului pe 22 aprilie, numeroase comunitati organizand chiar o saptamana intreaga de manifestari dedicate mediului inconjurator.

Google isi modifica ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalitati ale culturii universale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1080 ori
Citeste mai multe desprelogo google Ziua Pamantului Earth Day