Cum castiga Google+ in fata Facebook: prin Spam

Luni, 11 Iulie 2011, ora 10:55
1603 citiri
Cum castiga Google+ in fata Facebook: prin Spam

Google+ castiga foarte mult datorita dezvoltatorilor interesati sa se promoveze prin canalele sale virale, insa aces succes ar putea fi de scurta durata: utilizatorii nu agreeaza spam-urile generate de aceste canale si vor parasi, incetul cu incetul, reteaua de socializare. 

Google+ este un efort impresionant din partea Google in ceea ce priveste socializarea, insa diferenta intre el si Facebook este faptul ca cel din urma este o adevarata platforma de socializare, scrie Business Insider.

In acest moment dezvoltatorii externi pot construi aplicatii pe Google+, chiar daca se lucreaza inca la functionalitatea sa.

Chris Turitzin, unul dintre dezvoltatorii Facebook, sustine insa ca singurul aspect care l-ar determina sa se mute la Google+ este baza de "canale virale".

Cand Facebook a lansat platforma de socializare, fondatorii au permis accesul la cat mai multe canale virale pentru a atrage dezvoltatori interesati de posibilitatile de crestere oferite de platforma.

Odata stabilita platforma si pentru ca inca nu exista niciun concurent pe masura ei, Facebook a inceput sa inchida canalele virale, unul cate unul.

Facebook a ales sa faca asta atat in beneficiul utilizatorului, cat si din cauza faptului ca, odata ce canalele viralele isi pierd din putere, dezvoltatorii erau nevoiti sa cumpere reclama pe Facebook pentru a castiga vizibilitate.

In acest moment, dezvoltatorii sunt gata sa plateasca bine pentru o platforma care permite accesul la canale virale.

Vestea este una extraordinara pentru Google+, insa una nefericita pentru utilizatori: acest lucru inseamna ca vom primi numerase mesaje de tip Spam.

Cu putina experienta insa, lucrurile ar trebui sa se echilibreze, la un moment dat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google+, # facebook, # spam, # canale virale , #stiri Google