"Creierul" Android paraseste Google. Ce urmeaza?

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:10
1480 citiri
"Creierul" Android paraseste Google. Ce urmeaza?
Foto: Noeman

Andy Rubin, cofondatorul si fostul lider al diviziei Android, in prezent liderul diviziei de robotica a Google, aflata in plin proces de formare, paraseste compania, urmand sa deschida un incubator pentru startup-uri interesate de dezvoltarea de hardware.

Google isi va pastra interesul pentru robotica si va continua investitiile in acest sector, a spus un purtator de cuvant al companiei, citat de Wall Street Journal.

James Kuffner, cercetator al Google si membru al grupului de robotica, il va inlocui pe Rubin la conducerea acestei divizii.

Google a cumparat Android in 2005, iar Rubin a contribuit la dezvoltarea celui mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile. El a preluat conducerea diviziei de robotica a Google in 2013.

"Ii doresc cu Andy tot ce e mai bun" a spus CEO-ul Google, Larry Page, intr-o declaratie oficiala.

Rubin a avut o contribuitei esentiala la mentinerea Google in concurenta cu Apple pe piata smartphone-urilor. In acelasi timp, a devenit cunoscut faptul ca a pastrat separata echipa Android de restul companiei timp de mai multi ani. La un moment dat, angajatii Android au avut propria sala de mese in campusul Google.

Rubin este un spirit antreprenorial caruia ii place sa lucreze in stilul propriu, iar in ultimul timp s-a confruntat cu unele constrangeri cu privire la activitatea sa la Google, a spus o sursa apropiata de managementul companiei, insa oficialii companie au refuzat sa comenteze plecarea lui.

Rubin a precizat ca nu a avut probleme in cadrul Google, si a adaugat ca a plecat pentru o noua afacere.

Sundar Pichai a preluat conducerea Android de la Rubin la inceputul lui 2013. Pichai este caracterizat ca fiind un executiv mai deschis colaborarii, care s-a adaptat mai bine la aceasta functie, unde sunt, de obicei, multe intalniri cu producatorii de terminale si operatroi de retele wireless.

Rubin este pasionat de robotica

Rubin este pasionat de robotica si, odata ce a plecat de la Android, Page i-a permis sa-si urmeze visul. Pana la sfarsitul anului 2013, Rubin a supravegheat preluarea mai multor companii de robotica de catre Google, printre care si a Boston Dynamics, Schaft si Meka Robotica.

Boston Dynamics este cunoscuta pentru BigDog, robotul cu patru picioare care poate transporta incarcaturi mari pe teren accidentat, si pentru Atlas, un robot umanoid care a fost dezvoltat ca parte a proiectului de robotica al unei agentii de aparare avansata, parte a Departamentului de Aparare al SUA.

La randul sau, Schaft, companie japoneza, a dezvoltat un robot bibed capabil sa urce pe scari fara ajutor, si a castigat concursul DARPA Robotics din 2013.

Interesul Google in robotica a starnit speculatii privind intentiile companiei de automatiza industriile, inclusiv productia de automobile si pe cea manufacturiera.

Plecarea lui Rubin poate fi considerata o lovitura pentru eforturile depuse de Google in domeniul roboticii. Cu toate acestea, si Kuffner are experienta in domeniu, in care a lucrat peste 20 de ani la dezvoltarea de tehnologie pentru un robot uman, aici fiind inclusi si cinci ani in proiectul automobilului independent al celor de la Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Andy rubin, #rubin android, #rubin google, #android google , #stiri Google