Google Drive reprezinta raspunsul gigantului IT la servicii de stocare online precum Dropbox, Box.net, SugarSync sau Microsoft SkyDrive. Google ofera 5GB de memorie pe gratis, iar, contra-cost, se poate achizitiona un spatiu de pana la 1 Terabyte, contra sumei de 50 de dolari.
La fel ca majoritatea serviciilor gratuite oferite de marile companii tehnologice, serviciu Google Drive poate reprezenta iesirea din impas pentru cei care nu vor sa umble cu stick-uri de memorie sau memorii portabile in buzunar. In fond, este mai simplu si practic sa stochezi ceva in mediul online, pentru ca nu iti ocupa tie spatiul.
Mai mult spatiu de stocare fata de Dropbox
Google Drive atrage utilizatorii printr-un spatiu de stocare de 5GB, pe cand Dropbox nu ofera decat 2GB. In afara de aceasta diferente, ambele servicii ofera aceleasi dotari de baza, Dropbox fiind totusi mai usor de folosit. Chiar si asa, sunt multi oameni care utilizeaza frecvent serviciile Google, asa ca Drive s-ar putea sa-i atraga.
Va inlocui Google Docs
Daca este activat Drive, Google Docs dispare ca serviciu de sine statator. Cand apesi pe shortcut la Docs, vei fi trimis catre drive.google.com, unde documentul salvat exista sub denumirea "MyDrive". Documentele noi sunt create cu ajutorul butonului "Create" si poti accesa Google Docs direct din Drive. In momentul care deschizi un document, esti directionat automat catre interfata Google Docs din browser.
Un singur cuvant: cautare
Incarca documente, videoclipuri, poze sau prezentari, in Drive, iar cand vei cauta ceva trebuie doar sa introduci un cuvant si serviciul va gasi fisierele automat. Google Drive beneficiaza si de sistemul de recunoastere optica a caracterelor, numai bun pentru documente scanate. Google sustine ca Drive are capacitatea sa gaseasca chiar si poze care nu au denumire, pentru ca serviciul are inmagazinate diferite locatii pe care le recunoaste automat.
Viteza rezonabila
Google Drive are capacitatea de a sincroniza chiar si fisiere offline la fel de repede precum o face cu celelalte. De exemplu, un fisier cu o capacitate de 12 MB a fost sincronizat cu Google Drive in doua minute, fata de trei minute, cat are nevoie Dropbox pentru asa ceva. Totodata, serviciul Drive functioneaza la fel de promt pe sisteme de operare Windows si iOS Apple, precum o face si la Android.
Google ofera aplicatii de baza pentru fiecare sistem de operare in parte, iar sincronizarea, incarcarea si descarcarea de fisiere este extrem de facila. Singurul neajuns al Google Drive, daca poate fi numit asa, este ca nu sincronizeaza fisierele existente si in afara serviciului.
Nu trebuie sa alegi
In prezent, stocarea gratuita pe Internet chiar este "la liber", fara alte costuri ascunse. Deci, nu exista niciun motiv pentru care sa nu folosesti multitudinea de servicii oferite de Google Drive, in cazul in care chiar ai nevoie de un sistem stabil de backup. Cine vrea mai mult, poate plati 2,49 dolari pe luna pentru 25 de GB, 4,99 dolari pentru 100 GB si 49,99 dolari pentru 1 TB (1.024 GB).