China promite sa ii pedepseasca pe cei care au atacat Google

Luni, 08 Martie 2010, ora 23:55
1632 citiri
China promite sa ii pedepseasca pe cei care au atacat Google

China a promis ca ii va pedepsi pe hackerii care au atacat Google daca exista vreo dovada care sa ii incrimineze, dar compania americana nu a depus nicio plangere pana acum.

Google a provocat un scandal care a ajuns pana in cercurile politice, in luna ianuarie, cand a anuntat ca se va retrage din China din cauza atacurilor informatice si a cenzurii, dar oficialii de la Beijing spun ca nu au primit un raport cu privire la incident, informeaza  Reuters.

"Daca Google are dovezi ca atacul a venit din China, guvernul chinez ii asteapta sa ofere informatiile si ii va pedepsi sever pe atacatori potrivit legii", a declarat Miao Wei, viceministru al Industriilor si al Tehnologiei Informatiei.

"Noi nu sprijinim atacurile hackerilor pentru ca si China este victima lor", a adaugat Miao, spunand ca Google nu a anuntat ministerul nici ca vrea sa isi retraga operatiunile din China.

El a precizat ca Google trebuie sa respecte anumite proceduri daca vrea sa se retraga din China, dar daca decide sa ramana si sa respecte legile tarii, atunci este binevenita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #atac, #china, #hackeri , #stiri Google