China a reinnoit licenta de servicii a Google

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 14:56
1279 citiri
China a reinnoit licenta de servicii a Google

Autoritatile chineze au reinnoit licenta de servicii pentru piata locala a Google, dupa ce compania americana s-a angajat sa respecte regulile celei mai mari piete de Internet din lume, in functie de numarul de utilizatori, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Google a inceput din luna iunie sa renunte la redirectionarea automata a utilizatorilor site-ului destinat Chinei, Google.cn, catre cel din Hong Kong, necenzurat, in incercarea de a asigura reinnoirea licentei de servicii pentru piata chineza.

Operatorul celui mai utilizat motor de cautare la nivel mondial a anuntat la inceputul anului ca nu vrea sa se mai conformeze regulilor guvernului chinez privitoare la cenzurarea continutului site-urilor de Internet.

Beijingul a amenintat ca nu va reactualiza licenta Google, deoarece nu aproba incercarile companiei americane de a evita normele privitoare la filtrarea continutului.

China avea peste 384 de milioane de utilizatori de Internet la finele anului trecut, mai mult decat intreaga populatie a SUA, potrivit datelor guvernamentale chineze. 

#china, # licenta, # servicii, # google , #stiri Google