Cele mai mari esecuri Google

Joi, 19 August 2010, ora 11:10
2147 citiri
Cele mai mari esecuri Google

In ciuda faptului ca este una dintre cele mai inovatoare companii din lume, Google a avut partea sa de rateuri. Pe langa motorul de cautare, Google a lansat zeci de alte produse, multe dintre ele fiind inchise in scurt timp.

Iata o lista cu produsele Google care nu au avut succesul scontat.

Google Answers

Ca raspuns la serviciul Yahoo Answers, Google a angajat cercetatori care sa raspunda la intrebarile utilizatorilor, contra cost. Rezultatul a fost un esec, deoarece utilizatorii prefera informatia gratuita. Programul a luat sfarsit in 2006.

Google Wave


Cand au lansat Wave, in cadrul conferintelor Google I/O din 2009, reprezentantii gigantului motoarelor de cautare  spuneau ca acest instrument va inlocui e-mailul, asa cum PC-ul a inlocuit masina de scris.

Pana la urma, utilizatorii nu au inteles ce face de fapt acest program, iar Google nu a clarificat niciodata problema.

Anunturi audio

Cand a intrat pe piata de advertising pe radio, in 2006, Google vroia sa revolutioneze felul in care erau vandute reclamele audio. Trei ani mai tarziu, oficialii Google au realizat ca masurarea performantei unei reclame audio este mult mai dificila decat pe Internet si au abandonat proiectul.

Dodgeball si Jaiku

Primul se referea la o retea de socializarea mobila, asemanatoare Foursquare. Jaiku, pe de alta parte, era o platforma de micro-blogging, asemanatoare Twitter. Ambele proiecte au fost inchise in 2009.

Generatorul de site-uri

Google Page Creator a fost un instrument de creare de pagini web, care putea fi gazduite pe servererele Google. Compania a inchis proiectul in 2008, pentru a se concentrat pe Google Sites.

Google X

In 2005, homepage-ul Google a fost remodelat dupa interfata sistemului de operare Mac OS si botezat Google X. Proiectul a durat numai o zi.

Google Catalog

Google Catalogs era un motor de cautare pentru cataloage de produse pe print. Intr-un final cei de la Google au realizat faptul ca singurii care mai citesc cataloage de produse sunt cei care nu folosesc Internetul, asa ca au inchis proiectul in 2009.

Web Accelerator

Programul de accelerare a conexiunii avea numeroase bug-uri si probleme de securitate. Google a decis sa inchida proiectul in 2008.

Video player

Google Video player era o aplicatie desktop special creata pentru a reda fisierele video de la Google. Deoarece piata playerelor video era supra-saturata iar playerul de la Google nu aducea nimic nou, utilizatorii au preferat sa-l ocoleasca.

#google, #companie, #esec, #answers, #motor de cautare , #stiri Google