Cele mai luxoase facilitati pentru angajati

Luni, 16 August 2010, ora 12:44
3393 citiri
Cele mai luxoase facilitati pentru angajati

Pe masura ce reducerile de salarii, concedierile si tensiunea se amplifica, companiile ar trebui sa faca ceva pentru angajatii al caror volum de munca s-a dublat. Google este una din companiile care isi "rasfata" cel mai mult salariatii oferindu-le, printre altele, masaje si dispozitive pentru o pauza de somn. 

In continuare acest articol prezinta cateva dintre cele mai placute facilitati pe care companiile le pot oferi.

Scaunul de dormit MetroNap Energy Pod

Acest dispozitiv, devenit faimos cu ajutorul Google, permite angajatului sa ia o pauza de somn in timpul serviciului. 

Sunetele care provin din casca si pozitia potrivita pentru somn indeparteaza presiunea de pe sistemul cardiovascular, sustine producatorul scaunului pentru dormit, citat de Forbes.

Biroul cu banda pentru alergat

In biroul CEO-ului Music.com exista un astfel de birou, dotat cu banda de alergat.

Doctorii spun ca inlocuirea biroului normal cu un astfel de birou ar putea scadea numarul cazurilor de angajati cu probleme de sanatate sau de greutate.

Aromaterapie prin USB

Mirosurile aromate sunt binevenite oricand intr-un birou. De aceea, ThinkGeek.com a iesit pe piata cu acest dispozitiiv de aromaterapie prin USB.

Aroma uleiului dureaza mult mai mult decat orice buchet de flori si nu necesita o grija deosebita, fiind perfect pentru o zi plina la birou, potrivit publicatiei Forbes.

Masaj de relaxare pentru angajati

Pentru ca munca poate fi stresanta de multe ori, companii precum Samsung sau Intel asigura scaune pentru masaj ce pot fi utilizate chiar la birou.

Scutere "de serviciu"

Un manager pe un scuter este intr-adevar o imagine nepotrivita, insa pentru angajatii simpli, un scuter poate fi o varianta foarte buna.

Google si Fitch au apelat la aceasta varianta, iar angajatii sunt extrem de multumiti, potrivit publicatiei Forbes.

Obiectele ergonomice

Companiile care doresc sa ofere confortul maxim angajatilor apeleaza la obiecte ergonomice precum scaune, mouse pentru calculator, birouri sau tastaturi cu forma speciala pentru miscarile naturale ale corpului.

Angajatii companiei Greentech, spre exemplu, primesc consultatii de la un specialist in ergonomie pentru a beneficia de un mediu cat mai ergonomic posibil.

Camere web pentru supravegherea copiiilor

Faptul ca isi pot monitoriza copiii ii ajuta pe angajatii Deloitte sa se concentreze mult mai usor la activitatile zilnice.

Exista gradinite si centre de joaca pe timpul zilei care ofera acest tip de supraveghere contra cost, insa nu toate companiile suporta inca acest tip de cheltuieli.

Blogging incurajat de companie

In timp ce unele organizatii sunt impotriva activitatilor distractive la birou, Zappos isi incurajeaza angajatii sa scrie pe blog despre munca lor, fara a monitoriza ce se scrie acolo.

Pentru a permite acest lucru, compania trebuie sa aiba incredere maxima in angajati, ceea ce spune foarte multe despre cultura corporativa existenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #companii, #confort, #facilitati , #stiri Google