Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cei mai buni trei angajatori ai SUA sunt din internet, biotehnologie si retail

Cei mai buni trei angajatori ai SUA sunt din internet, biotehnologie si retail

Gigantul Internet Google, compania de biotehnologie Genentech si lantul de supermarketuri Wegmans Food Markets ocupa primele trei locuri in topul celor mai buni angajatori din Statele Unite, clasament publicat anual de revista Fortune, informeaza Reuters.

Google este noul lider al acestui top, pentru ca ofera cea mai larga gama de facilitati si beneficii angajatilor sai. Mese gratuite, centre de recreere si relaxare integrate in facilitatile de productie, piscina, doctori la locul de munca sunt doar cateva din beneficiile angajatilor Google. In plus compania ofera flexibilitate si creaza angajatilor posibilitatea de a dezvolta proiecte proprii, inginerii putand sa aloce 20% din timpul de munca unor proiecte independente.

Mediul de munca, salariile motivante, stabilitatea companiei fac ca zilnic Google sa primeasca peste 1.300 de aplicatii de la potentiali noi angajati. Compania are 6.500 de angajati in Statele Unite si 3.000 in alte tari in care activeaza, numarul locurilor de munca noi ridicandu-se la peste 2.200 anual.

Dintre firmele de IT&C se mai regasesc in topul Fortune Cisco Systems pe locul 11, Qualcomm pe locul 14, Yahoo pe 44 si Microsoft la jumatatea clasamentului pe locul 50.

Genentech, ocupanta pozitiei secunde se remarca prin gradul foarte ridicat de loialitate al angajatilor sai. Compania cultiva aceasta loialitate printr-o serie de beneficii castigate in timp cum ar fi concediul de sase saptamani, platit, de care angajatii beneficiaza la fiecare sase ani de munca.

Compania are aproape 10.000 de angajati si in fiecare an angajeaza aproape 2.000 din cei peste 260.000 de solicitanti, potrivit datelor publicate de Fortune.

Locul trei este ocupat de Wegmans Food Markets, lant de magazine infiintat in 1916 si care are in prezent 71 de supermarketuri in cinci state. Numarul angajatilor se apropie de 34.000, iar cel al aplicatiilor primite anual ajunge la peste 140.000.

Beneficiile multiple oferite de companiile de pe primele pozitii nu se rezuma nici pe departe la cele mai bune salarii, ele includ scheme elaborate de asigurari de sanatate, flexibilitate profesionala, instruire si specializare a angajatilor, bonusuri si perioade de odihna. In fapt, topul companiilor care ofera cele mai insemnate castiguri financiare angajatilor este cu totul altul si are pe primele pozitii trei mari firme de avocatura.

Realizarea studiului a implicat intervievarea a peste 105.000 de angajati din 446 de companii. Doua treimi din punctajul acordat companiilor reflecta opinia angajatilor despre echipa de management, satisfactia pe care o resimt la locul de munca si relatiile de colegialitate. In continuare, datele furnizate de firme in legatura cu salariile si beneficiile acordate angajatilor, factorul demografic, filosofia de management, dezvoltarea sistemului comunicational si oportunitatile de dezvoltare sunt elementele care au fost luate in considerare la realizarea clasamentului.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1250 ori