Ce secrete stie smartphone-ul companiei?

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 01:04
3407 citiri
Ce secrete stie smartphone-ul companiei?

In ultimul deceniu, smartphone-urile au evoluat de la simple dispozitive de comunicare mobila la mini-sisteme de calcul pe care le poti tine in palma si care contribuie la cresterea productivitatii utilizatorilor. 

Potrivit unui sondaj cu privire la atasamentul oamenilor de afaceri de smartphone, 83% dintre cei intervievati ar renunta mai usor la cafeaua de dimineata decat la gadgetul lor.

Aproape 80% considera ca cele mai importante discutii de afaceri sunt purtate pe smartphone.

Pentru a impiedica pierderea de date sau bresele de securitate, managerii trebuie sa identifice angajatii care au nevoie de acces la reteaua corporatiei si sa le dea un smartphone securizat din partea companiei.

Pentru companiile mici, in care anagajatii folosesc propriul smartphone, departamentul IT trebuie sa integreze toate telefoanele Blackberry, telefoanele cu Android, iPhone-urile si telefoanele Windows Mobile in infrastructura companiei.

Asta inseamna, printre altele, sa configureze si sa arhiveze toate procesele de comunicare facute de angajatii conectati la reteaua corporatiei.

Blackberry

Research in Motion (RIM), compania care produce Blackberry, a reusit sa impuna telefoanele sale ca principalul dispozitiv mobil al profesionistilor din domeniul afacerilor. Pana si presedintele american Barack Obama detine un Blackberry.

Unul dintre avantajele RIM este sistemul BlackBerry Enterprise Server (BES). Acesta permite departamentelor de IT din companii sa controleze sistemele de mesagerie pe plan intern, o solutie perfecta pentru companiile preocupate de confidentialitatea datelor.

Daca este instalat pe un server dedicat, BlackBerry Enterprise Server permite conectarea a 2000 de telefoane.

Cu ajutorul sistemul BES, administratorii IT pot reseta parolele sau sterge informatii de pe dispozitivele Blackberry pierdute sau furate.

Windows Mobile

Smartphone-urile cu Windows Mobile nu au avut un succes la fel de mare ca Blackberry, pe piata corporate, dar cota de piata detinuta pe piata serverelor si preferinta companiilor pentru Microsoft Exchange fac din Microsoft un concurent dificil pentru RIM.

Microsoft poate profita de pe urma succesului inregistrat de software-ul sau pentru a se extinde de la calculatoarele corporatiilor la telefoanele acestora.

Microsoft Exchange ajuta administratorii IT sa mentina controlul asupra aplicatiilor si mesajelor transmise de pe telefoanele Windows Mobile.

iPhone

Desi smartphone-ul Apple este preferat mai degraba de catre consumatori, iPhone incepe sa fie folosit din ce in ce mai mult si de segmentul corporate.

Gigantul condus de Steve Jobs a dezvoltat deja instrumentele necesare pentru un management centralizat al traficului de date generat de telefoanele unei companii.

Android

Nexus One si celelalte telefoane cu sistemul de operare Android sunt preferate de companiile care nu cred in succesul iPhone-ului.

Sistemul Android, dezvoltat de Google, are principalul avantaj de a fi "open source".

Pentru controlul smartphone-urilor Android din reteaua corporate, administratorii IT pot folosi Google Apps Premier Edition.

#blackberry, #companie, #google, #iphone, #secrete, #smartphone , #stiri Google