Ce intrebari ti-ar adresa Facebook sau Google, la angajare?

Luni, 06 Iunie 2011, ora 13:25
2470 citiri
Ce intrebari ti-ar adresa Facebook sau Google, la angajare?

Angajatorii si intervievatorii sunt foarte interesati sa afle cum gandesc candidatii la posturile pe care le ofera. De cele mai multe ori nu conteaza atat de mult raspunsul pe care il oferi cat modul in care rezolvi problema. Cel mai important este insa cat de repede gandesti rezolvarea.

Cand te confrunti cu intrebari cu grad inalt de dificultate incearca sa “gandesti cu voce tare”  astfel incat intervievatorul sa poata urmari modul in care ajungi la raspuns, te sfatuiesc specialistii citati de Business Insider.

Daca nu gasesti nicio legatura intre intrebare si specificul companiei, nu te teme sa ceri mai multe detalii, fara sa pari defensiv.

Iata o serie de intrebari pe care marile companii le-au folosit la interviul de angajare, ca sa iti dai seama ce urmaresc angajatorii.

“Ai 25 de cai de curse, cinci piste, fara cronometru. Care sunt cei mai rapizi trei cai in cel mai mic numar de curse?” (Facebook)

“Care este strategia ta la masa de tenis? (CitiGroup)

“Urci o scara. De fiecare data poti sa faci fie un pas, fie doi. Scara are un numar ‘n’ de scari. In cate moduri diferite poti urca acea scara?” (Google)

“Cate umbrelute de cocktail exista in SUA in acest moment?” (Gryphon Scientific)

“Te-ar deranja sa fii refuzat de sapte clienti din zece?”  (Enterprise Rent-a-Car)

“Presupunem ca ai in fata opt mingi identice, dintre care una este putin mai grea. Cum  poti afla care este mingea grea din cel mai mic numar de incercari de a le cantari?” (Goldman Sachs)

“Estimeaza un numar al avioanelor aflate in zbor acum” (Towers Watson)

“Daca as fi fost un Duh din Lampa si as putea sa iti ofer jobul la care visezi, care ar fi acesta?” (Pottery Barn)

“Cu ce te jucai cand erai mic?” (Kiewitt Corp.)

“Cum ai vinde un telescop in anul 1750 cand nimeni nu stia de existenta orbitelor sau a lunii?” (VWR International)

“Daca intri intr-un magazin de bauturi alcoolice ca sa numeri sticlele nevandute, iar vanzatorul te alunga, ce faci in aceasta situatie?” (Diageo North America)

“Ce nota, de la 1 la 10, ai acorda vietii tale?” (Brown & Brown Insurance)

“Care este cel mai mic numar divizibil cu 225, alcatuit doar din 1 si 0?” (Jane Street Capital)

“Daca am juca Ruleta Ruseasca: eu incarc butoiasul cu un glonte, il invart si apoi trag in gol, tu ce ai face in continuare? Ai trage inca o data sau ai invarti intai butoiasul ca mai apoi sa tragi si tu?” (UBS)

“Povesteste-mi despre viata ta, de la gradinita pana acum” (Merrill Lynch)

“Cinci barbati de varste diferite intra intr-un bar si se aseaza la o masa rotunda. Care este probabilitatea ca ei sa se aseze in ordinea crescatoare a varstei?” (SUSQUEHANNA INTERNATIONAL GROUP)

#angajare la google, #facebook, #google, #interviu de angajare, #intrebari , #stiri Google