Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cartile, invinse de Internet?

Cartile, invinse de Internet?

In SUA, vanzarile de carti digitale au crescut cu 120% intr-un an, iar editura franceaza Hachette - una din cele mai cunoscute din lume - a semnat cu Google un parteneriat pentru editarea de carti digitale.

Aceste scurte informatii amintesc de anii '30 ai secolului trecut, cand parerea unanima era ca radioul este sfarsitul patefonului, si de anii imediat postbelici, cand televizorul parea sa fie groparul radioului.


Pe piata, este loc si pentru Internet, si pentru biblioteci


Este firesc sa ne intrebam in ce masuraInternetul este, si el, groparul hartiei scrise: a cartilor, ziarelor, revistelor, a agendelor, caietelor, a registrelor din institutii, a actelor contabile si a tot ce mai foloseste hartia altfel decat pentru ambalaj.


Nu incape indoiala ca Internetul va inlocui, in buna masura, hartia tiparita, dar este la fel de sigur ca nu o va dobori de tot. Televiziunea n-a doborat cinematografia si nici cinematografia n-a doborat teatrul. Internetul nu poate inlocui placerea de a citi o carte intr-un fotoliu confortabil sau intr-o sala de asteptare.


In plus, trebuie sa observam ca majoritatea textelor prezentate astazi pe ecrane au fost mai intai scrise si, bineinteles, tiparite. Asa cum claviatura n-a eliminat pixul, este foarte probabil ca nici Internetul sa nu elimine prea curand hartia tiparita.


Ba chiar, ar fi de observat ca cele doua procedee se complementeaza reciproc. Bibliotecile pun la dispozitia Internetului un tezaur de lucrari tiparite, iar Internetul pune la dispozitia autorilor un tezaur de informatii, necesar pentru conceput si scris.


Cititi continuarea pe Ziare.com.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1145 ori
Citeste mai multe despreinternet carte carte digitala ebook