Calin Fusu: Deceniul trecut apartine Google, viitorul este al retelelor sociale

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 00:51
3005 citiri
Calin Fusu: Deceniul trecut apartine Google, viitorul este al retelelor sociale

"Facebook incearca sa inlocuiasca site-urile. Nu mai aveti nevoie de site-uri, profilul vostru pe Facebook este site-ul vostru. Nu mai aveti nevoie de e-mail, mesajele pe Facebook sunt e-mailul vostru", a declarat Calin Fusu, CEO Neogen, pentru Bloombiz.ro.

"Retailul se muta online, consumatorii sunt deja acolo. Chiar daca consumatorilor le e frica sa plateasca cu cardul, observam o crestere dramatica a numarului de persoane care sunt de acord sa plateasca cu cardul.

Am lansat Zumzi cu plata la livrare, apoi am facut switch pe plata cu cardul. Numarul de comenzi a crescut constant", a mai declarat Calin Fusu.

CEO-ul Neogen spune ca userii din online pot fi "cumparati" prin oferte bune. "Daca pretul este cu 10-15% mai mic decat in magazin, utilizatorii vor veni, vor plati si vor incerca", a mai adaugat acesta Fusu este de parere ca deceniul trecut a fost al gigantului web, Google, iar deceniul viitor va fi al retelelor sociale.

Site-uri de recrutare in era retelelor sociale

"Toate site-urile de joburi vor trebui sa-si ajusteze activitatea si operatiunile. Nu inseamna ca vor aparea foarte multe site-uri. Ne asteptam sa mai apara 1-2 site-uri noi. Site-urile de joburi deja existente, ma refer la eJobs, BestJobs vor reusi sa se adapteze".

CEO-ul Neogen a mai precizat ca la BestJobs a fost creata o aplicatie Facebook prin care userul isi poate tine cv-ul online. Fusu spune ca retelele sociale sunt o oportunitate pentru site-urile de recrutare, drept pentru care a fost achizitionata platforma cv.com cu scopul dezvoltarii serviciului "CV-ul tau pe Facebook".

Retelele sociale si afacerile online

"Facebook incearca sa inlocuiasca site-urile. Nu mai aveti nevoie de site-uri, profilul vostru pe Facebook este site-ul vostru. Nu mai aveti nevoie de e-mail, mesajele pe Facebook sunt e-mailul vostru", a mai subliniat Fusu.

In opinia acestuia, retelele sociale incearca sa atraga pe platforma lor mare parte din interactiunile web.

"Retelele sociale ajuta companiile pentru a-si crea o prezenta virala. Desigur, intalnim si provocari. Totul devine mult mai transparent odata cu retelele sociale".

"Cele mai importante schimbari pe care le vom vedea in comertul online in urmatoarea perioada sunt site-urile de discount. In Romania cred ca avem fashiondays.ro, zumzi.ro, fundeal.ro si goldendeals.ro. Cred ca aceasta e cea mai fierbinte zona din comertul online in acest moment".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calin fusu, #ceo, #facebook, #google , #stiri Google